Formació bàsica del Voluntariat Lingüístic (curs 2022-23)

28/09/2023 | SLT
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Programa del Voluntariat Lingüístic pretén crear, coordinar i consolidar grups d’estudiantat, especialment, amb consciència i compromís per la diversitat i la sostenibilitat lingüístiques, oferir-los informació i formació de qualitat, i engrescar-los perquè col·laboren activament en activitats variades de foment de l’ús i la visibilitat del valencià i la promoció del plurilingüisme.

En concret, són objectius de les accions formatives:

  1. Conèixer la situació sociolingüística de la Universitat Jaume I i els conceptes que permeten contextualitzar-la.
  2. Conèixer la normativa en matèria de drets lingüístics d’interès per a la comunitat universitària, i per a la ciutadania en general, i la disponibilitat d’estructures per a la tutela d’aquests drets a partir del context més immediat.
  3. Detectar i afrontar situacions de discriminació i estrès lingüístic en entorns plurilingües.
  4. Reconèixer possibles reptes lingüístics en la comunitat universitària i buscar mecanismes per a superar-los.
  5. Obtindre una panoràmica completa sobre els suports i eines per a la creació de contingut propi de qualitat, multisuport i en valencià.
  6. Dotar els voluntaris o voluntàries de les eines i recursos perquè puguen desplegar de manera proactiva les accions de dinamització de l’ús del valencià al campus.

- Taller «La creació de continguts en valencià». Activitat presencial amb enregistrament de la sessió. 24 d’abril de 2023 a les 13 h. Impartit per Aitor Muñoz Hortelano.

- Taller «La situació sociolingüística de l’UJI: seguretat, subsidiarietat i sostenibilitat». Activitat presencial amb enregistrament de la sessió. 25 d’abril de 2023 a les 12.30 h. Impartit per Maties Segura Sabater.

- Taller «Els drets lingüístics de la comunitat universitària de l’UJI i de la ciutadania valenciana». Activitat presencial. 4 de maig de 2023 a les 12 h. Impartit per Vicenta Tasa Fuster.

- Taller «Viure plenament en valencià». Activitat presencial. 8 de maig de 2023 a les 12 h. Impartit per Gemma Sanginés Saiz.

Informació proporcionada per: Servei de Llengües i Terminologia