UJI

Com funciona un tàndem?

Última modificació: 16/04/2020 | Font: SLT

Entra a la pàgina de l'IGLU Tàndem i podràs posar-te en contacte amb una o més persones interessades a practicar amb tu les llengües que vols aprendre.

En primer lloc, has d'anar a la pestanya "Dades d'usuari" i emplenar els camps del formulari de dades personals. En aquest mateix apartat has de triar la llengua o llengües que ofereixes i la llengua o llengües que demanes. Quan ho hages fet, guarda les dades. El sistema t'enviarà un missatge confirmant-te que t'has registrat a l'aplicació.

L'aplicació et mostrarà també automàticament els tàndems disponibles, és a dir, les persones que coincideixen amb la teua petició. Te correspon a tu posar-te en contacte amb la persona que s'acomode a les teues necessitats i horaris per a començar l'activitat.

Situacions que es poden donar en un tàndem

Tàndem per entendre

Si tens un nivell bàsic de comprensió oral però no parles suficientment la llengua que vols aprendre, pots fer un intercanvi amb una altra persona durant el qual cadascú, d'entrada, només parla en la seua llengua.

Tàndem per entendre i parlar

Si vols practicar oralment una llengua estrangera, pots participar en un intercanvi amb els estudiants i visitants que vulguen aprendre a parlar o perfeccionar qualsevol de les llengües de la Universitat. En aquest cas, cal distribuir equitativament el temps i alternar l’ús de les dues llengües.

Tàndem virtual

Què és el tàndem virtual?

El tàndem virtual és un intercanvi de conversa en tots els idiomes possibles, i en especial en català, com a llengua pròpia de la Universitat, però realitzat de manera virtual a través de les aplicacions existents.

Com funciona?

Has de seguir el mateix procediment que el tàndem presencial. L’únic que variarà és que hauràs de fer l’activitat de manera virtual. Una vegada que et poses en contacte amb la teua parella lingüística, haureu de posar-vos d’acord amb la plataforma virtual a utilitzar (Hangouts o Skype, per exemple), seguir les instruccions i començar l’activitat.

Comunicació del començament i acabament del tàndem

En el moment en què constituïu la parella lingüística, és a dir, quan comenceu l'activitat, heu d’enviar un missatge a apl@uji.es, amb el text "Comencem el tàndem", el nom i cognoms de la parella constituïda i els idiomes d'intercanvi. De la mateixa manera, quan acabeu l'activitat, envieu un altre missatge a apl@uji.es, amb el text "Hem acabat el tàndem", el nom i cognoms de la parella constituïda i els idiomes que heu intercanviat.

La teua petició té una validesa de tres mesos, passats els quals caldrà renovar-la. Si no ho fas, l'aplicació et donarà automàticament de baixa dels tàndems. Si no vols aparèixer com a disponible en la base dades has de prémer "Baixa" en la pestanya "Dades d'usuari".

Informació proporcionada per: Servei de Llengües i Terminologia