Ponents (per ordre alfabètic)

24/05/2016 | Càtedra INCREA
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Manuel Antonio Assunção

Rector de la Universidade de Aveiro des de 2010. És professor del Departament de Física en la Universitat d'Aveiro i investigador en el Laboratori Associat I3N, Institute for Nanostructures, Nanomodelling and Nanofabrication.

 

Enrique Barón

Expresident del Parlament Europeu. Llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid i en Administració d'empreses per ICADE i l'ESSEC. Actualment presideix la Fundació Yehudi Menuhin España i l'European Foundation for the Information Society.

 

José Luis Breva

President del Consell Social de la Universitat Jaume I. És membre de la junta directiva de la Confederació d'Empresaris de Castelló i vicepresident de la Cort d'Arbitratge de la Cambra de Comerç de Castelló.

 

Guillermo Cisneros

Rector de la Universitat Politècnica de Madrid des de maig de 2016. És catedràtic d'universitat en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Telecomunicació de la Universitat Politècnica de Madrid. Ha sigut director de l'Escola i director general de la Fundació per a la Projecció Internacional de les Universitats Espanyoles

 

Vicent Climent

Rector de la Universitat Jaume I. És llicenciat en Física per la Universitat de València des de 1977 i doctor en Física per la mateixa universitat. És catedràtic d'Òptica en el Departament de Física de la Universitat Jaume I de Castelló.

 

Adela Cortina

Filòsofa i professora de la Universitat de València. Membre de la Real Acadèmia de Ciències Morales i Polítiques. És llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat de València i doctora honoris causa per la Universitat Jaume I i per la Universitat Politècnica de Cartagena.

 

Roberto Fernández

Rector de la Universitat de Lleida. Doctor en Història Moderna per la Universitat de Barcelona. Professor d'Història Moderna en la Universitat de Lleida. La seua tasca investigadora es centra en el comerç, l'economia marítima, la història social i la família.

 

Ana Freitas

Rectora de la Universidade de Évora des de maig de 2014. Doctora en Biotecnologia Alimentària i professora d'aquesta universitat des de 2002. Ha format part del Gabinet d'Assessors Polítics del President de la Comissió Europea entre 2011 i 2013. 

 

Jordi Garcés

Director de l'Institut d' Investigació en Polítiques de Benestar Social de la Universitat de València. Doctor en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat de Granada. És professor en la Càtedra Príncep d'Astúries de la Universitat Georgetown de Washington DC.

 

Pilar García Agustín

Vicerectora d'Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa en la Universitat Jaume I. Catedràtica de l'Àrea de Fisiologia Vegetal del Departament de Ciències Agràries i del Medi Natural. Dirigeix el grup de recerca de Bioquímica i Biotecnologia des de 1991.

 

Marie-José Garot

Directora del Centre d'Estudis Europeus de IE University des de 2009. Doctora en Dret per l'European University Institute. S'ha especialitzat en dret comunitari. És professora de Dret en l'Institut d'empresa des de 2001.

 

Xavier Grau

Director de la Càtedra URV Universitat i Regió del Coneixement. Doctor en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona i catedràtic d'Universitat de Mecànica de Fluids (URV, 2001). Va ser rector de la Universitat Rovira i Virgili de 2006 a 2014, president de l'Associació d'Universitats Públiques Catalanes i Vicepresident primer de Crue Universitats Espanyoles. Actualment dirigeix la Global University Network for Innovation (GUNI).

 

Juan Fernando López Aguilar

Eurodiputat en el Parlament Europeu, on és membre de la Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Assumptes d'Interior. Catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Las Palmas de Gran Canària (1993) i Catedràtic Jean Monnet de Dret i Integració Europea (1999). Ministre de Justícia d'Espanya de 2004 a 2007. Secretari general del PSC-PSOE de 2007 a 2010. 

 

Susana Marqués

Alcaldessa de Benicàssim. Titulada en FP d'administració. Des de 2003 ha format part de la política de Benicàssim. Forma part de l'Equip de Govern de la Diputació de Castelló, i és diputada del Consorci Hospitalari.

 

Jorge Martínez

Subdirector de la Càtedra Unesco de Gestió i Política Universitària des de 2007. És Economista per la Universitat Autònoma de Guadalajara (Mèxic). Les seues línies de recerca són “el finançament de l'educació superior” i “la planificació estratègica de les universitats”.

 

Laura Martínez

Doctora en Màrqueting. Treballa en la Càtedra INCREA de la Universitat Jaume I desenvolupant distintes línies de treball dirigides a promoure la creativitat i l'emprenedoria en el col·lectiu universitari.

 

Francesc Michavila

Rector honorari de la Universitat Jaume I i director de la Càtedra INCREA. És catedràtic de Matemàtica Aplicada i dirigeix la Càtedra UNESCO de Gestió i Política Universitària de la Universitat Politècnica de Madrid.

 

Ignacio Molina

Investigador principal per a Europa del Real Instituto Elcano. Doctor en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Madrid (UAM). És professor en el Departament de Ciències Polítiques i Relacions Internacionals de la Universitat Autònoma de Madrid.

 

Jean Peeters

President de la Université de Bretagne Sud(Lorient, Vannes) des de març de 2012. Va ser reelegit per quatre anys al març de 2016. És professor d'estudis de parla anglesa amb èmfasi especial en estudis de traducció. És, també, el vicepresident del Comitè Internacional de la Conferència de Presidents de les Universitats Franceses.

 

Segundo Piriz

President de Crue Universitades Españolas. Rector de la Universitat d'Extremadura. És llicenciat i doctor en Veterinària. És catedràtic del Departament de Sanitat Animal en la Facultat de Veterinària de la Universitat d'Extremadura.

 

Ximo Puig

President de la Generalitat Valenciana. Llicenciat en periodisme. Diputat per Castelló en les Corts Valencianes de la I, V, VI i VII legislatura i membre del Congrés dels Diputats en la X legislatura. Secretari general del PSPV-PSOE des de 2012.

 

Rafael Puyol

Exrector de la Universitat Complutense de Madrid (UCM). És doctor en Geografia espanyola, president del Consell d'Adreça de la IE Universitat de Segòvia i vicepresident de la Fundació Institut d'empresa. És president de Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica (SECOT) des de 2014.

 

Maria Ripollés

Subdirectora de la Càtedra INCREA de la Universitat Jaume I.Professora titular d'Organització d'empreses. El seu camp de treball està relacionat amb l'emprenedoria universitaria i la creació d'empreses internacionals.

 

Ignacio Sotelo

És politòleg i professor de la Universitat Lliure de Berlín. Membre de l'Acadèmia Europea de Ciències i Arts. És llicenciat en Filosofia i Lletres i en Dret per la Universitat Central de Madrid i doctor en Sociologia.

 

Xavier Vidal-Folch

Periodista. És director adjunt del diari El País des de 1989. En 2013 va ser guardonat amb el premi de Periodisme Francisco Cerecedo, que concedeix la secció espanyola de l'Associació de Periodistes Europeus.