Jornada d'Immersió en el Grup Gimeno

21/07/2023 | Càtedra INCREA
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Dilluns passat 10 de juliol, els guanyadors del hackathon "Desafia el Futur: Fes-ho Circular", organitzat per Fundació LAB Mediterrani i la Universitat Jaume I, juntament amb María Luisa Flor, directora d'innovació i emprenedoria de l'UJI, i de Cristina Casanovas, de Fundació LAB Mediterrani, van tindre l'oportunitat de visitar les instal·lacions del Grup Gimeno. 

Durant la jornada, es van dur a terme diverses activitats orientades a aprofundir en l'economia circular i la digitalització. Myriam Gimeno, subdirectora del grup, va donar la benvinguda als participants i els va presentar les principals àrees de negoci de l'empresa. Per part seua, el director d'innovació, Guillermo Berlanga Berlanga va destacar l'enfocament estratègic del Grup Gimeno alineat amb la innovació. Trans la intervenció de Berlanga, Elena Zuriaga va descriure la gestió i tipologia de projectes de R+D+i que es desenvolupen en el Grup Gimeno i Javier Climent, CEO de Hydrens, va descriure els models d'emprenedoria corporativa Hydrens i Tracker en el Grup Gimeno. La sessió va tindre també una xarrada sobre la transformació digital en el Grup Gimeno, exemplificada en *IOTsens, àrea de negoci enfocada a oferir a la societat les eines necessàries per a connectar el món físic amb el digital a través de Solucions IoT, IA i Big Data. 

En l'última part de la jornada, els participants es van desplaçar a les instal·lacions del grup al carrer Major de Castelló, per a visitar el centre de telecontrol i l'Aula de l'Aigua. El centre de telecontrol del cicle integral de l'aigua de FACSA és el punt clau del servei de la gestió de l'aigua que des de l'empresa s'ofereix a milers de persones. Per part seua, i per a finalitzar l'activitat immersiva, Pilar Soria, encarregada de l'àrea de responsabilitat social corporativa del grup, va explicar a l'Aula Didàctica de FACSA els innovadors projectes educatius i de divulgació ambiental creats per la companyia amb l'objectiu d'ensenyar, de manera lúdica, el cicle integral de l'aigua i de conscienciar sobre la importància de fer un ús responsable d'aquest recurs.

El Grup Gimeno és una empresa líder en el seu sector que ofereix solucions innovadores i sostenibles en l'àmbit de la gestió de l'aigua i el medi ambient i que també desenvolupa la seua activitat en turisme, telecomunicacions, tecnologia o restauració, entre altres. Amb una destacada trajectòria en R+D+i (Investigació, Desenvolupament i Innovació), el Grup Gimeno s'enfoca en la implementació de tecnologies digitals i pràctiques d'economia circular per a promoure un ús eficient dels recursos i contribuir al desenvolupament sostenible.