Criteris d'admissió

13/12/2022 | InfoCampus
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Constituirà un requisit necessari per a l'accés al Màster de Psicologia General Sanitària, la possessió d'un títol de Llicenciat/Graduat en Psicologia unit, en el seu cas, a una formació complementària que garantisca que l'interessat ha obtingut almenys 90 crèdits ECTS de caràcter específicament sanitari.

Els Graduats en Psicologia que hagen superat plans d'estudi amb menció en Psicologia de la Salut adaptats a la “Ordre CNU/1309/2018, de 5 de desembre, per la qual es regulen les condicions generals a les quals s'ajustaran els plans d'estudi del Grau en Psicologia”, compleixen aquest requisit d'accés en tindre en el seu títol universitari oficial de grau un esment en Psicologia de la Salut.

El procediment per a permetre l'accés als posseïdors de títols de Llicenciat/Graduat en Psicologia verificats amb anterioritat a l'entrada en vigor de la citada Ordre CNU/1309/2018 consisteix a comprovar que el pla d'estudis que han superat inclou una formació d'almenys 90 crèdits ECTS de caràcter específicament sanitari i, en cas contrari, establir els complements de formació d'entre les matèries que componen l'esment en Psicologia de la Salut del Grau en Psicologia. Referent a això:

- Per als Graduats en Psicologia, que hagen superat plans d'estudi amb anterioritat a la seua adaptació a la citada Ordre CNU/1309/2018, ha quedat garantida una formació d'almenys 90 crèdits ECTS de caràcter específicament sanitari, pels processos d'avaluació externa que han realitzat les agències d'assegurament de la qualitat per a la verificació del pla d'estudis de Grau en Psicologia, prenent com a referent el llibre blanc, així com per a la verificació inicial del pla d'estudis de Màster en Psicologia General Sanitària.

- Per als Llicenciats en Psicologia ha quedat garantida una formació d'almenys 90 crèdits ECTS de caràcter específicament sanitari, pels processos d'avaluació externa que han realitzat les agències d'assegurament de la qualitat per a la determinació del nivell 3 del Marc Espanyol de Qualificacions per a l'Educació Superior, així com per a la verificació inicial del pla d'estudis de Màster en Psicologia General Sanitària.

Sobre la base d'aquests arguments, els títols de Graduat en Psicologia i Llicenciat en Psicologia, emesos en l'estat espanyol previs a l'ordre CNU/1309/2018, compten amb els requisits necessaris per a l'accés al Màster en Psicologia General Sanitària i per tant els posseïdors dels mateixos no poden quedar exclosos dels processos de selecció, ni requereixen complements de formació.

Els criteris de valoració i selecció d’estudiants (amb el pes específic, en termes percentuals, que tindrà cadascun d’ells), són els següents:

  • Expedient acadèmic: 70%
  • Experiència investigadora i de pràctica clínica: 20% (consulteu ací)
  • Coneixements de l’idioma anglès: 10% (es valorarà coneixements de l’idioma d’anglès acreditats. Es tindrà en compte la taula d’equivalències de certificats, diplomes, títols i cursos de coneixements de llengües europees de la Universitat Jaume I).
  • Entrevista personal: opcional (la CTM valorarà la possibilitat de realitzar una entrevista addicionalment a la valoració dels criteris anteriors).

Normativa de permanència

L’estudiantat ha de conèixer la Normativa de permanència, d’aquesta destaquem:

  • Matrícula en el màster universitari en Psicologia General Sanitària

L’estudiantat pot matricular-se en els estudis universitaris oficials que s’imparteixen a la Universitat Jaume I amb una dedicació a l’estudi a temps complet o a temps parcial, encara que el règim de dedicació ordinari de l’estudiantat de la Universitat Jaume I és a temps complet.

L’estudiantat de nou ingrés pot matricular-se, amb una dedicació a l’estudi a temps complet, entre 41 i el nombre de crèdits necessaris per a completar el pla d’estudis, o amb una dedicació a l’estudi a temps parcial, entre 6 i 40 crèdits.

En segon i posteriors cursos, temps complet i temps parcial, s’ha de matricular entre 12 i el nombre de crèdits necessaris per a completar el pla d’estudis, excepte en el cas que li quede un nombre inferior de crèdits per a finalitzar els estudis.

Es pot autoritzar la modificació del règim de dedicació als estudis durant el mateix curs acadèmic de matrícula a temps parcial a matrícula a temps complet.

- Permanència i rendiment

  1. L’estudiantat que durant dos anys acadèmics consecutius no supere almenys el 40 % dels crèdits matriculats, ha d’estar un curs acadèmic sense matricular-se o ha de fer la preinscripció a un estudi de màster diferent. 
  2. No s’aplicaran aquestes normes de permanència a l’estudiantat que haja superat el 80 % dels crèdits del pla d’estudis. 
  3. A aquests efectes, les assignatures reconegudes no comptabilitzaran com a assignatures superades, excepte les cursades en un programa d’intercanvi.

Normativa de reconeixement i transferència de crèdits

L’estudiantat ha de conèixer la Normativa sobre reconeixement i transferència de crèdits en els estudis oficials de grau i màster en la Universitat Jaume I.

En el cas específic del màster universitari en Psicologia General Sanitària, d’acord amb l’Ordre ECD/1070/2013, de 12 de juny (BOE de 14 de juny), als alumnes matriculats en el màster que hagen superat el primer any de formació, al qual s’accedeix per la superació de la prova selectiva anual per a l’accés a la formació sanitària especialitzada (PIR), se’ls reconeixeran els crèdits corresponents a les pràctiques externes que tinguen pendents de realitzar.

Finalment, cal indicar que l’apartat 2.b) de la disposició addicional setena de la Llei 33/2011, de 4 d’octubre, general de salut pública, estableix que les universitats que impartisquen aquest màster regularan el procediment que permeta reconèixer als llicenciats i/o graduats en Psicologia que hagen conclòs aquests estudis amb anterioritat a l’entrada en vigor d’aqueixa llei (6 d’octubre de 2011), els crèdits europeus d’aquest màster que en cada cas corresponguen, després d’avaluar el grau d’equivalència acreditat a través de l’experiència professional i formació adquirits per la persona interessada en Psicologia de la Salut. Aquest procediment s’establirà, una vegada implantat el màster, quan s’aclarisca la interpretació i abast d’aquest article.

El reconeixement per experiència professional o laboral es realitzarà, a petició de la persona interessada, previ informe favorable de la Comissió de Titulació del màster. Per a açò, qui ho sol·licite haurà d’acreditar experiència laboral/professional com a psicòleg o psicòloga en centres, empreses o institucions amb reconeixement sanitari, mínima de sis mesos de durada (equivalent a jornada completa). Haurà d’acreditar també, mitjançant informe/certificació del Col·legi Oficial de Psicòlegs (o de l’organisme administratiu que procedisca), que no ha estat culpable en cap procediment d’informe/expedient per mala praxi professional. El reconeixement podrà afectar a l’assignatura Pràctiques Externes I del pla d’estudis que es detalla en l’apartat corresponent.

Informació proporcionada per: InfoCampus