29/10/2021 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Reclam, una proposta cultural per a sumar en totes les direccions

La Mostra de Teatre Reclam és la cita més important d’arts escèniques en el paisatge cultural de les nostres comarques. És la principal trobada conjunta del nostre territori que inclou el teatre, la dansa i el circ. Amb la d’enguany, ja en són 29 edicions. Per la seua singularitat comarcal i la temporalitat entre octubre i desembre, és un festival de referència en el calendari de festivals, reconegut més enllà del País Valencià.

Compta amb l’impuls de la Universitat Jaume I, i en aquesta edició participen les poblacions d’Almassora, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Borriana, Castelló de la Plana, Orpesa, Sant Mateu Vilafranca i Vila-real, poblacions que s’uneixen a la filosofia del Reclam, que sempre defensa una clara vocació de servei públic de qualitat, i que referma els plantejaments ètics i estètics de la mostra.

A més dels ajuntaments de les poblacions esmentades, també hi participen la Diputació de Castelló, la Fundació Caixa Castelló, el Teatre Principal de Castelló a través de l’Institut Valencià de Cultura, i l’INAEM a través del programa Danza a escena de la Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública.

En l’escenari del Reclam hi cap tot, arts escèniques per a grans i menuts, posades en escena de tall clàssic i també de tall contemporani, tot sota el paraigua de la multidisciplinarietat. És una festa de la intel·ligència, del pensament i de la reflexió, una manera de posar en escena la societat contemporània a través del temps i una ferma aposta de sumar en totes les direccions. Pel que fa al públic, volem que siga una part activa de la programació, no sols com a espectadors.

El cartell que il·lustra la Mostra és obra de Mar Sotomayor, i és una clara evocació de la llibertat, a través dels ocells, més enllà del sentit pervers que li dona qui només veu la vida des del pensament únic i pretén desviar la capacitat de la voluntat humana d’elegir entre diverses possibilitats.

És una al·legoria al caràcter festiu del teatre combinat amb la vessant reivindicativa i social del Reclam (llibertat d’elegir el lloc on viure —migracions—; llibertat d’orientació sexual; llibertat d’idees, etc.).

 

Recurs d'imatge 211214_reclam22 index

El Reclam celebrarà la 30a edició integrada en la Xarxa de Festivals de Titularitat Pública

La Mostra de Teatre Reclam és l'esdeveniment més important d'arts escèniques de les comarques de Castelló que inclou teatre, dansa i circ.

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals