Jornades d’Imatge: Crisi i cultura | Imaginària 2020

SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 23 i 24 d’octubre de 2020
Activitat: Jornades d’Imatge – Imaginària 2020: Crisi i cultura
Lloc: Menador espai cultural (plaça de l’Hort dels Corders, s/n)
Entitat: Universitat Jaume I

Entrada lliure amb inscripció prèvia mitjançant els següents enllaços:

Jornada del divendres 23: Enllaç d’inscripció

Jornada del dissabte 24: Enllaç d’inscripció

Aforament reduït a 50 persones

Per protocol COVID-19 se sol·licitarà dades personals dels assistents abans d'entrar a la sala. L'ús de la màscareta serà obligatori durant tota l'activitat i s'haurà de mantenir la distància social de 1,5 metres. Moltes gràcies per la seua col·laboració.

 

Divendres 23 d’octubre

• 18.30 h Presentació. Jornades d’Imatge – Imaginària 2020: Crisi i cultura

Les Jornades d’Imatge presenten una sèrie d’iniciatives dins d’aquest binomi: crisi i cultura que tant de bo a més de continuïtat suposen una millora de les perspectives de supervivència d’un sector tan necessari com precari.

 

• 18.45 h Ponència. Marta C. Dehesa: L’estatut de l’artista i els drets del creatiu. Situació i perspectives

Lletrada. Experta en comunicació, resolució de conflictes i negociació, dret d’autoria, propietat intel·lectual, protecció de dades i TIC. Relacions públiques, estratègies SMO i gestora de comunitats. Gestió d’esdeveniments i dinamització artística. Editora. Contista i il·lustradora. I, de vegades, fotògrafa.

 

Dissabte 24 d’octubre

• 10 h Ponència. Raúl Abeledo. Anàlisi de l’impacte de la COVID-19 sobre les organitzacions culturals

Director de Projectes Europeus d’Econcult (Universitat de València), doctor en Economia i màster en Estratègies i Gestió Ambiental, la seua àrea d’investigació se centra en les relacions entre gestió cultural, desenvolupament local i sostenibilitat ambiental i creativa a Espanya.

 

• 11 h Experiència SOS Sector Gráfico, a càrrec de Marta C. Dehesa

El moviment, sorgit de la preocupació de diferents col·lectius, associacions i agents del sector creatiu visual i gràfic, està realitzant un diagnòstic amb el qual elaborar un diagnòstic sobre la crisi causada per la pandèmia de la COVID-19.

 

• 11.30 h Experiència FOC, a càrrec de Tania Castro

Es constitueix com a plataforma col·laborativa a la qual està cridada a participar qualsevol tipus d’iniciativa cultural que adquirisca la naturalesa de festival de fotografia per voluntat dels seus organitzadors i organitzadores. Aquesta línia de treball permet avui en dia la col·laboració de més de vint projectes culturals que, davall aquesta fórmula, s’articulen dins del territori nacional.

 

• 12 h Experiència PandeMIA, futuro en construcción, a càrrec de Alicia Patrashova i Pablo Parra

Diversos col·lectius s’uneixen per a crear la plataforma PandeMIA, futuro en construcción, un projecte que pretén aglutinar les diferents expressions populars sobre el moment històric que vivim; recull testimonis internacionals en diferents formats i projecta realitzar diferents exposicions amb el material recopilat «que ajude a entendre el canvi global que acaba de començar».

 

• 13 h Experiència La otra C, a càrrec de Patricia Barrachina

Som La otra C, un moviment per la transversalitat i la unió en el sector cultural que naix en època de confinament, a partir d’un grup anònim de persones vinculades amb professions creatives i artístiques. La otra C sorgeix de les reunions de SOS Sector Gráfico, una plataforma ultranecessària que vetlla per la dignitat i visibilització de les professions gràfiques.

 

• 13.30 h Experiència Bancacultura, a càrrec de David Segarra i Rosabel Canós

Mecenatge circular. Nous paràmetres per a la gestió cultural

David Segarra. Editor en Edicions País del Mar, llicenciat en Humanitats per la Universitat Jaume I i màster en Gestió i Conservació del Patrimoni Cultural per la Universitat de València

Rosabel Canós Llorens. Narradora oral, escriptora i editora en Edicions País del Mar

 

• 17 h Ponènicia OAK STORIES: Processos creatius en temps de crisis, a càrrec de Javier Corso

L'agència i productora de projectes documentals OAK STORIES va nàixer en temps de crisi dins del sector fotogràfic i audiovisual. En ple creixement, OAK es veu obligada a superar les restriccions de mobilitat que limiten la cobertura del seus projectes internacionals -vaixell almirall de l'empresa- a base d'inventiva i creativitar. En aquesta conferència compartiran el treball que realitzen lluny de les càmeres, abordant temes com el finançament, les campanyes de branded content documental o l'edició i disseny editorials per a reforçar la pròpia marca.

 

• 18 h Experiència CO_NET_art, a càrrec de Carlos Sebastia

Projecte de residències artístiques des d’un enfocament d’investigació pràctica al voltant de la imatge fixa i/o en moviment. La convocatòria se centra en la reflexió, busca els límits de la fotografia i com es pot tractar des de múltiples disciplines. Així mateix, apuntem des d’una clara vinculació amb el lloc on es realitza la convocatòria, buscant un clar diàleg amb el territori.

 

• 18.30 h Fòrum entre els ponents i assistents

 

• 20 h Clausura

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals