Encontres Musicals: «Introducció a la programació musical creativa» Taller a càrrec de DESERT

08/02/2018 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 17 de febrer de 2018
Hora: d’11.30 a 13.30 hores
Activitat: taller per a públic adult a partir de 15 anys
Cicle: «Encontres musicals»
Lloc: Menador espai cultural. Plaça de l’Hort dels Corders, 4. Castelló de la Plana
Entitat:  Universitat Jaume I / Born! Music 
Inscripció: entrada lliure amb inscripció prèvia a sasc@uji.es o al telèfon 964 72 88 72. Es prega màxima puntualitat.

Cal que cada assistent porte el seu propi ordinador.

Més informació: Aprendrem els principis bàsics per a fer música mitjançant codi de manera lúdica. Donarem unes pautes bàsiques per a crear melodies i ritmes a través de la programació. Aprofitarem per a introduir alguns conceptes i nocions bàsiques referents al so i a la matemàtica musical i mostrar com incorporar aquestes tècniques en la composició de cançons.

-----------------------------

Desert és el projecte artístic de Cristina Checa (productora, compositora, vocalista i enginyera) i Eloi Caballé (productor, compositor i dissenyador de so). Quan s’ajunten dos talents i universos com els seus solen sorgir coses noves i fresques de forma natural; en aquest cas, va ser el single Camins/Desert (2013), que ja incloïa en el seu interior les constants vitals i sonores del seu discurs: calidesa vocal, melancolia, pop sintetitzat, beats exactes, arranjaments hipnòtics i melodies fascinants. Dream pop? Indie electrònic? Synthwave?

La música de Desert no és fàcil d’etiquetar i, al mateix temps (o precisament per això), és permeable a multitud de gèneres. Establits a Barcelona, canten en la seua llengua materna, el català, i entre els seus referents podríem mencionar Laurel Halo, el so 4AD de Cocteau Twins, Insides, Dean Blunt, Kate Bush, Julia Holter o fins i tot Grimes, però això només serviria per a acostar-nos de manera imprecisa i novella al seu estil.

Després del seu debut, tots aqueixos elements brillarien encara amb més fulgor en Envalira (2014), un EP (enregistrament de durada estesa)  amb moltes capes, tant sonores com de significat. Quant al títol, es tracta d’una paraula inventada que mescla dos verbs en català que podrien definir perfectament la seua música: embadalir i delirar. Envalira es va publicar en el segell americà Minty Fresh (llar de The Cardigans, Liz Phair i Veruca Salt, entre d’altres) i va ser presentat en festivals com ara South by Southwest o Sonar i en espais culturals com La Pedrera (Barcelona) o La Casa Encendida (Madrid). El disc també tindria la seua versió de remescles, Envalira Remixes (publicat en Modern Obscure Music el 2015), amb excel·lents versions a càrrec d’alguns dels més importants productors electrònics de la seua ciutat com ara Sunny Graves, Sau Poler o Pedro Vian.

Desert no juguen en cap lliga en concret, no són ni indies ni electrònics, són les dues coses i molt més. Tampoc necessiten tocar en espais concrets, s’adapten per igual a un museu, una sala, un festival o un castell medieval. Són versàtils, magnètics i oberts a participar i treballar en diferents camps i manifestacions artístiques: recentment van crear música (totalment inèdita) i la van tocar en viu per a acompanyar la projecció de la mítica pel·lícula muda Man with a movie camera, de Dziga Vertov (1929).

Aquest 2017 el segell de singles de Cascine acaba de publicar una xicoteta mostra del nou material sobre el qual estan treballant, un grup de cançons que gira entorn de l’absència.

Projecte ideat per: Universitat Jaume I / Born! Music 

 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals