El projecte Patrimoni-PEU de l'UJI participa en una convenció organitzada pel Consell d'Europa

22/11/2019 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Convenció de Faro a Fontecchio (Itàlia)  PatrimoniPEUConvernacionFaro tallerpeuitalia

    El projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló ha sigut convidat a participar en el “Taller de recerca-acció de la Convenció de Faro” que tindrà lloc a Fontecchio (Itàlia).

El projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló ha sigut convidat a participar en el “Taller de recerca-acció de la Convenció de Faro” que tindrà lloc a Fontecchio (Itàlia) del 9 al 12 d'octubre. Aquest taller és una gran oportunitat per a compartir, en un escenari europeu, els aspectes principals que caracteritzen a la xarxa de comunitats patrimonials del projecte Patrimoni.

Aquest taller és una iniciativa del Consell d'Europa i sorgeix com a desenvolupament del Conveni Marc del Consell d'Europa sobre el Valor del Patrimoni Cultural per a la Societat (http://www.coe.int/en/web/conventions/full-list/-/conventions/rms/0900001680083746) signat en la ciutat portuguesa de Faro el 27 d'octubre de 2005.

El primer Taller de Recerca-Acció de la Convenció de Faro té com a objectiu desenvolupar aliances entre universitats, centres de recerca i societat civil per a dur a terme estudis de cas sobre territoris multi-escala (rurals, urbans), comunitats patrimonials (actors locals, museus, ONG, etc.) i patrimoni europeu (cultura, naturalesa) a partir dels valors i principis de la Convenció de Faro.

Aquest taller se centrarà en el paper del patrimoni com a revitalitzador local en un escenari europeu caracteritzat per crisis multi-sectorials (econòmica, social, ambiental, política) i com les comunitats patrimonials poden ser part d'aquesta revitalització local. El taller es desenvoluparà en tres sessions titulades “Patrimoni en una Societat en canvi, “Patrimoni com un Ecosistema de Desenvolupament” i “Fent el Patrimoni Accessible”

Més informació i esborrany del programa: Faro Convention Research Study

Imatge: Council of Europe

 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals