Presentació de Llibre | «Prohibida en Normandía» de Rosario Raro MENADOR espai cultural

22/04/2024 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data i hora
Dijous, 25 d'abril de 2024 | 18h

Títol
Presentació de Llibre i signatura| «Prohibida a Normandia» de Rosario Raro

Editorial
Planeta

Presentadora
Carmen Lázaro, Vicerectora de Cultura, Llengües i Societat

Lloc
MENADOR espai cultural

Accés
Entrada lliure fins a completar aforament

Sinopsi de «Prohibida a Normandia»
Una novel·la basada en fets reals que commemora el 80 aniversari del desembarcament de Normandia

La reportera Martha Gellhorn col·labora amb The Ghost Army, un exèrcit fantasma creat a Hollywood per a enganyar als nazis. Ella i el seu marit, el famós Ernest Hemingway, inventen les vides de soldades que no existeixen. Però Martha aspira a molt més; vol creuar l'Atlàntic i relatar de primera mà l'etapa definitiva de la guerra.

Per a aconseguir-ho haurà de rebel·lar-se contra el rol que volen assignar-li com a mera ombra en la vida del seu marit i, a més, desafiar una prohibició de l'alt comandament militar que impedeix la presència de dones en la secreta operació del desembarcament de Normandia. Contra tots els intents d'esborrar-la i de menystenir-la, aquesta extraordinària periodista lluitarà per la llibertat i arriscarà la seua vida en una èpica travessia que la portarà des de Hollywood fins a Canfranc, passant per Sant Lluís, Londres, Dover i Pau, entre altres llocs.

Vuitanta anys després del Dia D a l'Hora H, Prohibida a Normandia és una novel·la basada en fets reals que li rendeix justícia a l'amor i a la veritat.

Biografia de l'autora
A més d'escriptora, Rosario Raro (Sogorb, 1971) és doctora en Filologia Hispànica. Dirigeix l'aula d'Escriptura Creativa de la Universitat Jaume I de Castelló des de 2004. Ha publicat en Planeta les novel·les Tornar a Canfranc (2015), La petjada d'una carta (2017), Desapareguda en Siboney (2019) i El cel sobre Canfranc (2022), amb les quals suma més de vint-i-cinc edicions. El viatge teatralitzat i la ruta literària basats en el primer d'aquests llibres va obtenir el premi a la millor experiència turística d'Aragó en 2021. Ha col·laborat amb els seus articles en Què llegir, El País i El Dominical d'El Periódico. Va guanyar el Premi Magda Portal del Ministeri de la Dona del Perú, país on va viure durant quasi una dècada, i el prestigiós Premi Ciutat de Huelva de relat, entre altres guardons. Els seus haikus han sigut traduïts al japonès i la seua obra narrativa de ficció, a l'àrab, francès i català.

Cartell en pdf

Més informació
https://www.planetadelibros.com/libro-prohibida-en-normandia/393560
https://www.planetadelibros.com/autor/rosario-raro/000043066
https://www.rosarioraro.com/

https://youtu.be/0_es2yJYXDc?si=kwVW-WvhHNvXDfe6

 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals