Exposició | “Didàctica del temps, 175 anys de l’Institut Provincial” MENADOR espai cultural

01/04/2022 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data
7 d'abril de 2022 | Obertura de l’exposició

Títol
“Didàctica del temps, 175 anys de l’Institut Provincial”

Lloc
Sala d'exposicions (soterrani) del MENADOR espai cultural

Més informació
L’exposició "Didàctica del temps. 175 anys de l’Institut Provincial de Castelló" fa un recorregut per la història del primer institut de la província de Castelló fundat en 1846 i reconeix el claustre de professors i alumnes il·lustres. Una proposta organitzada en diferents blocs temàtics, des de la Geografia i Història o la Física i Química fins a les Ciències Naturals, en un recorregut en què es gaudirà d'una selecció de peces i objectes que pertanyen a la col·lecció museística que actualment custodia i manté l'institut Ribalta, totes aquestes eines fonamentals per a l’ensenyament al segle XIX.
Tota mena d'aparells, mapes, plànols, fòssils, minerals, atles, gravats, llibres i làmines, entre altres molts materials didàctics del segle XIX, dels quals, gràcies a la conservació de l’IES Ribalta, actualment podem gaudir-ne, al mateix temps que podem observar la delicadesa i bellesa d'aquests materials, que encara que en circumstàncies de la dona en un ambient ardu, estrany i difícil que assimila a l’orografia hostil on habiten els imazighen dins de les muntanyes de l’Atles. És un joc d’imatges que el seu dia foren usats com a instrument al servei de la docència, hui són peces museístiques de gran valor tant artístic com patrimonial per a tothom.

Aquesta mostra naix amb la intenció de celebrar i honrar els 175 anys del primer “Instituto Provincial de Segunda Enseñanza de Castellón” i visibilitzar i compartir amb el públic una selecció de la magnífica col·lecció de què disposa l’IES Francesc Ribalta i que custodia actualment. A més, es remarcarà el valor històric i patrimonial tant de l’antiga seu ubicada a l’antic convent de la Puríssima Concepció com de tota la col·lecció de materials didàctics que es feien servir. Amb aquesta exposició es pretén reconéixer l’activitat docent i la gran tasca del primer claustre, que va suposar per a Castelló una obertura cap al progrés i un món d’oportunitats per a tota la província.

Organitza
Ajuntament de Castelló

Col·laboren
Institut Ribalta, Grup Geoda i Universitat Jaume I

Entrada lliure fins a completar l’aforament 
Protocols COVID-19

Horaris de visita lliure
De dilluns a divendres de 9:30 a 20:30 h 
Dissabtes de 10:30 a 13:30 h i de 17:30 a 20:30 h 
Diumenges i festius de 10:30 a 13:30 h

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals