Presentació de llibres | «Voramar. Unión y Libertad» de Pérez Julián i «La sal del rey» de Torija Martí MENADOR espai cultural

28/04/2022 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data
Dissabte, 7 de maig de 2022 | 12 -13.30 h

Lloc
Sala de Conferències de MENADOR espai cultural

Acte
Presentació de llibres

Editorial
El Corbatí Editores

Títols

«Voramar. Unió i Llibertat» de Ramón Jesús Pérez Julián
Era un enginyer que estiuejava a Benicàssim, treballava en el ferrocarril de Castelló, tenia dona i tres filles. Al setembre de 1935 la seua família es va anar i ell es va quedar per raons de treball. Era gran amic del capellà, un sacerdot molt avançat al seu temps. Li va comentar que un català havia comprat el Voramar, un vell hotel, per a fer un hospital. A poc a poc sorgeixen els personatges i s'uneixen com una família, són fidels entre si i sempre se secunden; la seua lleialtat els fa fortes. És una història realista i respectuosa amb els personatges històrics.

Ramón Jesús Pérez Julián
Advocat col·legiat de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Castelló amb el número2409. Va nàixer a València, en el si d'una família humil. Fill mestres d'EGB, té dos germans. Pateix una discapacitat del noranta-cinc per cent, la qual cosa l'obliga a escriure amb punter. Als catorze anys va aprendre a llegir i va començar la seua afició per escriure històries. Amb veintiseis anys va ingressar a l'escola Frater, on va aprendre a manejar el punter. Va aconseguir el Graduat Escolar i va començar a cursar la carrera de Dret. Ha sigut becari en els Serveis Socials de Castelló durant un any. Ha col·laborat amb El Mundo Castelló al Dia durant set anys. Col·labora com a columnista en el periòdic digital Elperiodic.com i en Vox populi. Ha acabat un treball sobre violència masclista. Destaca la publicació, en 2015 del llibre Evolució legislativa contra la violència masclista. Actualment està dedicat a la investigació de la violència de gènere.


«La sal del rei» de José R. Torija Martí
Novel·la històrica ambientada a l'Espanya de principis del segle XIII. L'acció comença just després de la batalla de les Navas de Tolosa. Manrique, el jutge vell de la Comunitat d'Atienza, jau inconscient en el camp de batalla i un llaurador li roba una valuosa daga. Poc després, Abdel, un aspirant a metge de Còrdova que treballa de posar-se fora de perill després de la derrota, s'entropessa amb Manrique. El cavaller, que té una cama trencada, necessita a Abdel per a tornar fins al campament cristià i Abdel necessita a Manrique per a evitar la captivitat que espera als altres presoners. Aquesta relació de conveniència entre un cristià i un musulmà s'anirà afermant en la novel·la a través del dues traves paral·leles: d'una banda, la disputa entre la Comunitat Atienza i el Bisbat de Sigüenza i per l'explotació de les mines de sal d'Imón, que són propietat del rei, i per un altre, la cerca del lladre que ha atacat a Manrique. El relat portarà als seus protagonistes per tota la península, on coneixeran a personatges històrics i inventats, i prendran part en esdeveniments reals i en uns altres que no ho són tant.

José R. Torija Martí
Advocat en una empresa de reconeixement facial. Redacta contractes, polítiques, procediments, informes, correus, etc. Est és el seu primer llibre publicat i desitja compartir-lo amb gent que el valore.

 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals