12/03/2022 | SASC
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data
Dimecres, 20 d'abril de 2022 | 19 h

Lloc
Sala de Conferències de MENADOR espai cultural

Títol
Queerzinema | “FLEE”

Accés
Entrada lliure fins a completar aforament

Jonas Poher Rasmussen
Nominada en la Secció Oficial del Festival de Cannes, guanyadora en el Festival de Sundance i qualificada pel prestigiós periòdic The Guardian com “Una experiència cinematogràfica meravellosa impossible d'oblidar”.
Una de les pel·lícules més sorprenents de l'any i ferma candidata a l'Oscar a millor pel·lícula documental, pel·lícula d'animació i pel·lícula internacional.
Va tenir la seua estrena a Espanya el 18 de Febrer i ara l'oferim en exclusiva per a la ciutat de Castelló en la pantalla de Queerzzine.

País / Any / Duració
Dinamarca 2021 / 86' Color

Idioma
VO amb subtítols en espanyol

Direcció i Guió
Jonas Poher Rasmussen

Productors
Monica Hellström, Signe Byrge Sorensen

Música
Un Helmersson

Muntatge
Janus Billeskov Jansen

Gènere
Animació / Documental

Sinopsi
Premi de Millor Pel·lícula en Annency (principal festival d'animació del món) i de Millor Documental en Sundance, aquesta pel·lícula empra de manera brillant tots els recursos que l'animació brinda amb un doble propòsit: el de protegir a Amin, refugiat afganès que brinda el seu testimoniatge (que encara pot implicar-li perills), i també poder plasmar en imatges la història emocional que ha travessat, li acompanyen així en la difícil recapitulació dels records enterrats de la seua fugida mediada per traficants d'humans sense escrúpols, escapant d'un país en el qual la seua orientació sexual ni tan sols és reconeguda.

Crítiques
“Una remembranza poderosa i poètica de la lluita personal i l'autodescubrimiento que expandeix la definició de documenta”.- The Hollywood Reporter “L'estudi de Rasmussen sobre la vida d'un home llança llum en el llegat emocional que puga quedar fins i tot després de trobar refugi”.- Screendaily
“L'animació demostra ser el mitjà ideal per a emmascarar i revelar la identitat d'un home gai que va escapar de l'Afganistan”.- Variety
“Emocionant i magistral història de supervivència”.- Indiewire
“Una excel·lent exploració del trauma dels refugiats (...) Commovedora i humana”.- The Playlist
 

Informació proporcionada per: Servei d'Activitats Socioculturals