Taller de vídeo: Trastorn visual
Cicle: cursos i tallers del SASC
Inscripció: des del 31 de juliol de 2019 a les 10.00 h fins al 31 d’octubre o quan es cobrisquen les places
Enllaç a la inscripció
Termini ampliat!!
L’aparició de les càmeres DSLR ha suposat una revolució en el sector audiovisual perquè permeten realitzar produccions de gran qualitat a un baix cost. Aquesta tecnologia, que ha derivat en una democratització de la creació i producció audiovisual, ha permès a molts entusiastes del vídeo i cineastes independents endinsar-se en el món de l’enregistrament en vídeo.
El taller de vídeo Trastorn visual pretén acostar l’experiència de la creació audiovisual tant a persones que no parteixen de coneixements previs com a aquelles que s’estan iniciant en el món audiovisual.
El taller es transforma en un curs anual en el qual l’alumnat, al llarg de les distintes classes, pot aprendre des dels conceptes més bàsics fins a aprofundir més en els conceptes que engloben una producció audiovisual més complexa.
Durant aquest taller l’alumnat adquirirà els coneixements necessaris per a la realització d’un projecte audiovisual, des de la concepció de la idea fins a la gravació i postproducció d’aquesta. Al final del taller s’ha de realitzar una peça audiovisual que s’exhibirà en una projecció pública en el Menador espai cultural de la Universitat Jaume I. Els objectius del taller són:
· Desenvolupar una mirada crítica cap a l’audiovisual contemporani.
· Detectar estratègies del llenguatge audiovisual i de guió en la construcció de peces audiovisuals.
· Aprendre els coneixements tècnics per al maneig de les càmeres DSLR.
· Familiaritzar-se amb el procés de producció audiovisual en les seues diferents fases (preproducció, producció i postproducció).
· Aprendre a escriure un guió audiovisual (guió literari i tècnic).
· Aprendre els fonaments teòrics i tècnics de l’edició de vídeo.
· Iniciar-se en els processos de postproducció (correcció de color, grafisme, efectes visuals).
· Motivació per la qualitat.
Mòdul teoricopràctic
En aquest mòdul l’alumnat combinarà coneixements teòrics amb coneixements pràctics a través d’una sèrie d’exercicis de gravació que es plantejaran al llarg del taller.
1. Presentació del taller. Objectius que es volen aconseguir
2. La gravació en vídeo DSLR: consells teoricopràctics per a obtenir un aspecte més cinematogràfic en les nostres produccions
3. De la idea al guió de ficció
4. Conceptes bàsics d’un rodatge
5. Estilemes de la realització audiovisual contemporània
6. Nocions d’edició i sonorització
7. El color en el vídeo
Mòdul de producció
Cada assistent ha de realitzar una peça audiovisual (curtmetratge, videoclip, videoart) la duració de la qual no pot excedir els cinc minuts; ha de posar-hi en pràctica els coneixements adquirits al llarg del taller. Aquest projecte s’ha de filmar fora de les hores del taller, del 12 de març al 19 d’abril. Durant aquest període es distribuiran els dies de rodatge entre l’alumnat per a poder emprar les càmeres que ofereix el taller.
Mòdul d’edició
En el transcurs d’aquest mòdul l’alumnat ha d’editar la peça audiovisual que ha realitzat amb els programes d’edició i postproducció.
Mòdul teoricopràctic
Mòdul de producció
Mòdul d’edició de treballs finals
Horari: dilluns i dimecres, de 17 a 19.30 h
Durada: 140 hores
Matrícula: 120 euros
Crèdits reconeguts per l’UJI: 2
Lloc: aula multimèdia 2 (HC1S22AL) del Laboratori de Comunicació (LABCOM)
Professorat: Adam Brenes és llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques i en Comunicació Audiovisual per la Universitat Jaume I de Castelló. Actualment és membre fundador de la productora audiovisual Micrea Film Projects i col·laborador del web cultural Nomepierdoniuna, on dirigeix el canal de vídeos NMPNUTV. Ha treballat també com a operador d’equips i ajudant de realització en RTVV.
http://www.micrea.es/
http://micreaweddingfilms.com/
Metodologia: les classes combinaran coneixements teòrics relatius a la creació audiovisual amb el desenvolupament d’exercicis pràctics de gravació amb càmeres DSLR i edició amb el programa Adobe Premiere. En finalitzar el taller s’hauran adquirit les habilitats necessàries per a realitzar gravacions de vídeo amb càmeres DSLR i traure tot el rendiment possible a l’equipament i als accessoris necessaris.
Nombre d’alumnat: 20 persones com a màxim
Persones destinatàries: totes aquelles persones que volen expressar-se a través de vídeo
[CONFINADOS]: Documental realitzat per l'alumnat Taller de Vídeo 2019/20
ESTRENA: Dimecres, 3 de juny a las 19h - Canal Youtube Taller de Video