L’experiència en mobilitat de Javier

17/06/2013 | ALICIA ANDRÉS MARTÍNEZ
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Experiència de Javier mobilitat mobilitat

    El PAD treballa per eliminar barreres de mobilitat. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

Un altre exemple del treball que desenvolupa el PAD és el cas de Javier Monferrer, el primer estudiant de l’UJI amb una disfunció de mobilitat que realitzarà una estada de pràctiques a l’estranger amb la beca Leonardo.

Javier Monferrer és diplomat en Ciències Empresarials per l’UJI i màster en Màrqueting i Investigació de Mercats. Tot i tenir una restricció de mobilitat que l’obliga a desplaçar-se en cadira de rodes, Javier ja va realitzar una estada Erasmus a Itàlia durant la diplomatura. «En aquell moment el paper de l’Oficina de Relacions Internacionals (ORI) i el de la Unitat de Suport Educatiu (USE) ja va ser crucial, tant per aconseguir que me n’anara com per garantir que la meua experiència allà fóra satisfactòria». Tan satisfactòria que Javier es tornarà a traslladar a Itàlia el curs vinent per realitzar unes pràctiques formatives a una empresa de Nàpols: «En finalitzar el màster em vaig plantejar la possibilitat de tornar a anar-me’n fora per posar en pràctica tot el que havia aprés i potenciar les meues habilitats personals».

Aquest fet ha comportat un gran treball realitzat conjuntament des del PAD amb l’Oficina d’Inserció Professional i Estades en Pràctiques (OIPEP). Mentre l’OIPEP s’ha encarregat de la recerca de l’empresa i la gestió econòmica; el PAD ha gestionat la selecció i formació d’una persona que acompanyarà Javier al país de destinació com a assistent personal, així com l’accessibilitat de l’empresa d’acollida i de l’entorn. A més a més, el PAD realitzarà un seguiment per garantir que les necessitats específiques de Javier queden cobertes durant l’estada en pràctiques.

Més enllà dels seus requeriments particulars, Javier i Marcos tenen una cosa en comú: el fort convenciment que amb esforç i optimisme es pot aconseguir tot el que u es propose.