José Enrique Juliá ha sigut guardonat per l’Atomic Energy Society of Japan

15/03/2013 | REDACCIÓ
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • J. Enrique Juliá premijapo jenriquejulia

    Juliá ha obtingut el premi a la millor trajectòria investigadora en el camp de la termohidràulica. | FOTO: ÀLEX PÉREZ

El professor de la Universitat Jaume I José Enrique Juliá Bolívar ha sigut guardonat per l’Atomic Energy Society of Japan (AESJ) amb el premi a la millor trajectòria investigadora en la categoria de menors de 40 anys en el camp de la termohidràulica per les investigacions realitzades en els últims anys sobre la identificació de patrons de flux bifàsic mitjançant tècniques de mesura avançades i xarxes neuronals, que li han permès publicar vuit articles en revistes indexades d’alt impacte i presentar més de 10 ponències en congressos internacionals.

La Societat d’Energia Atòmica del Japó avalua anualment la trajectòria dels investigadors i investigadores dels últims cinc anys i atorga dos guardons (un a menors de 40 anys i altre sènior) per cadascuna de les seues cinc seccions. Creada el 1959, l’AESJ té com a objectiu contribuir al progrés en el desenvolupament de l’energia atòmica mitjançant la recerca d’avanços acadèmics i tecnològics relacionats amb l’ús pacífic d’aquesta energia, oferint eines per a explicar qüestions importants que preocupen a la societat. El lliurament del premi es realitzarà en la gala anual de l’AESJ que es farà a la Universitat de Kinki a Osaka el pròxim 28 de març.

Juliá és actualment professor titular d’universitat en l’Àrea de Mecànica de Fluids en el Departament d’Enginyeria Mecànica i Construcció, on es va incorporar en el curs 2002/2003 procedent del Departament de Màquines i Motors Tèrmics de la Universitat Politècnica de València, centre en el qual va realitzar la seua tesi doctoral titulada «Estudio de los procesos de inyección y evaporación de combustibles a alta presión mediante técnicas de fluorescencia inducida por láser».

Desenvolupa la seua activitat investigadora en diverses línies de recerca: termohidràulica amb aplicacions en enginyeria química i nuclear, estudi de l’assecat de gotes de suspensions líquid/sòlid i aplicacions tèrmiques de nanofluids. En els últims anys ha realitzat estades de recerca a la Delft University of Technology (Holanda) i la Purdue University (EUA). Ha publicat 25 articles en revistes indexades al Journal Citations Report, té més de 50 contribucions en actes de congressos internacionals i ha participat com a investigador principal en diversos projectes de recerca finançats en convocatòries competitives i convenis amb empreses.