L’ex vicepresident del Tribunal Constitucional aboga per un major debat sobre la dignitat de la persona a Espanya

16/02/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  seguretat-nacional _MG_6082in

    Tomás S. Vives Antón durant la seua intervenció. | FOTO: ÀLEX PÉREZ

El catedràtic emèrit de Dret Penal de la Universitat de València, Tomás S. Vives Antón, va pronunciar la conferència inaugural de la Jornada «Seguridad ciudadana y seguridad nacional: nuevos retos, ¿viejas respuestas?» que es va celebrar el 13 de febrer a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de l’UJI.

L’ex vicepresident del Tribunal Constitucional espanyol va analitzar en la seua exposició titulada «Dignidad humana y seguridad nacional» la reflexió sobre la dignitat humana que s’ha produït a Alemanya, on en 2006 el Tribunal Constitucional alemany va declarar inconstitucional la Llei Federal de Seguretat Aèria per vulneració del dret a la dignitat humana i a la vida.

Vives Antón va assegurar que al nostre país falta reflexió sobre aquest tema, ja que «només apareix citat en l’article 10.1 de la Constitució Espanyola» i que «l’Estat ha d’estar limitat per eixa dignitat». Va valorar positivament la doctrina alemanya en aquest debat, però va apuntar que «això no ens dispensa de pensar per nosaltres mateixos» com deia Kant.

Imatges de la jornada