L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) és el Punt Focal de l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) a Espanya.
L'EFSA és l'organisme encarregat de dur a terme l'avaluació de riscos alimentaris a Europa. En aquest marc elabora opinions científiques, que proporcionen una sòlida base per a la presa de decisions, i que serveixen de suport per a la legislació a la Unió Europea.
El sistema d'avaluació de riscos alimentaris amb l'EFSA es basa en la col·laboració amb la comunitat científica dels Estats membres.
Com puc col·laborar amb EFSA?
- Convocatòries finançades per a projectes científics. A aquestes ajuda només poden optar l'organitzacions que figuren en la Llista d'organitzacions col·laboradores i de la qual forma part la nostra universitat.
- A través de contractes (licitacions).
- Col·laborant en les consultes públiques i sol·licituds de dades que l'EFSA duu a terme periòdicament.
- Cooperació com a expert científic de l'EFSA.
- Seguint les reunions dels panells com a observador.