Xarrada-col·loqui: "La veu de les dones en la cultura"

18/03/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
XARRADA-COL·LOQUI
 
Data: 11 d'abril de 2024, dijous.
Hora: 18.30 h.
Lloc: Sala de Conferències de la Llotja del Cànem  (C/ Cavallers, 1. 12001 Castelló de la Plana).
Organitza: Programa Sènior UJI de la Universitat Jaume I.
 

"Avui sabem que han sigut moltes les dones que han contribuït al desenvolupament del coneixement i de la cultura.  El nou terme  ‘criptogínia',  d'arrels gregues, compost de crypto ‘' (ocultar) i ‘gyné' (dona), s'utilitza per a significar  l'ocultació dels referents femenins i  ometre o, fins i tot, esborrar els seus assoliments en les arts i en les ciències.

El col·loqui es dirigirà a mostrar com el llegat de les dones  no ha sigut una mera excepció en el camp del saber i de la cultura i com a això contribueixen associacions com la "Asociación Clásicas y Modernas", associació per a la Igualtat de Dones i Homes en la Cultura i  projectes educatius com el projecte transnacional Erasmus + Women´s Legacy", Amparo Zacarés.

 

Activitat gratuïta i d'accés lliure (fins a completar aforament)

PONENT

 

Amparo Zacarés Pamblanco

Membre Sènior UJI i Presidenta de la  Asociación Clásicas y Modernas para la Igualdad de Mujeres y Hombres en la Cultura (CyM).

Ha sigut professora de la Universitat Jaume I de Castelló. Va impartir docència en l'àrea d'Estètica i Teoria de les Arts de l'UJI i en l'Institut Universitari Feminista i d'Estudis de Gènere ‘Purificació Escribano'(UJI). Els seus interessos acadèmics s'han dirigit cap a l'educació artística, la cultura de pau i els estudis de gènere. 
Entre els seus textos de caràcter divulgatiu, l'editorial Fineo ha presentat els seus llibres Cultura de pau i mediació escolar (2019) i Feminisme en píndoles (2021). Recentment l'editorial ACEN ha publicat La violència de gènere explicada a adolescents (2024) Col·labora amb diversos mitjans informatius i institucions culturals i escriu articles d'opinió entorn de qüestions relacionades amb l'art, el feminisme i la situació de les dones.Aquesta activitat forma part  de les activitats pròpies del Programa Sènior UJI (que són proposades i realitzades per membres Sènior UJI).

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions