Xarrada «Claus per a una bona conversa entre persones d'edat avançada»

06/05/2024 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
 
Data: 22 de maig de 2024, dimecres.
Hora: 18 h.
Lloc: Sala de Conferències de la Llotja del Cànem  (C/ Cavallers, 1. 12001 Castelló de la Plana).
Organitza: Programa Sènior UJI de la Universitat Jaume I.
 
«En els temps que corren, i per múltiples causes que ens afecten de diferent forma segons l'edat, hem perdut l'hàbit de mantindre una bona conversa. L'anomenada era de la comunicació ha provocat serioses dificultats per a mantindre el més senzill i necessari mode de comunicació: la conversa cara a cara. I, en nombroses ocasions, esta conversa sol ser frustrant per a, almenys, un dels interlocutors. 
Què hauríem de fer per a recuperar “la màgia de conversar”?
En esta xarrada es plantegen algunes claus per a millorar les converses en les situacions quotidianes i amb les persones que ens envolten. Sense més, es convida a una reflexió sobre els nostres errors, si els tenim, i com millorar estos punts febles per a aconseguir una comunicació sincera, exitosa i gratificant»  Margarita Porcar.

 

Activitat gratuïta i d'accés lliure (fins a completar aforament)
 

PONENT

 

Margarita Porcar Miralles

Membre Sènior UJI 

Llicenciada i Doctora en Filologia Hispànica per la Universitat de València. La seua carrera docent i investigadora s'ha desenvolupat, fins a la seua jubilació, a l'octubre de 2021, en la Universitat de València i a la Universitat Jaume I de Castelló. En esta última, ha exercit com a professora titular de l'àrea de Llengua Espanyola del Departament de Filologia i Cultures europees des de 1993, impartint docència en diferents llicenciatures i graus de l'àmbit lingüístic, de les humanitats i la comunicació. És Diplomada en direcció estratègica d'universitats. Càtedra Unesco de direcció universitària, per la Universitat Politècnica de Catalunya.
La seua investigació, plasmada en nombroses publicacions en revistes nacionals i internacionals, s'ha desenvolupat en l'àmbit de la sintaxi històrica de l'espanyol i altres llengües romanços; l'Anàlisi del discurs oral i escrit i la Variació sociolingüística. També ha realitzat l'edició de l'obra completa del seu oncle, el poeta castellonenc Juan Porcar.

Membre actiu en la gestió universitària, ha exercit diferents càrrecs tant en l'antic Col·legi Universitari de Castelló com en l'UJI, entre els quals destaquen la Direcció Tècnica d'Estudis i els Vicerectorats de Promoció Universitària, Cultural i Lingüística (2002-2006) i de Cultura (2006-2010). 
 Aquesta activitat forma part  de les activitats pròpies del Programa Sènior UJI (que són proposades i realitzades per membres Sènior UJI).

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions