EUROFlaix - 919: H2020 - Convocatòria 2020 Marie Sklodowska-Curie ITN

16/09/2019 | OCIT
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Comissió Europea va obrir, amb data 12 de setembre de 2019, la convocatòria 2020 de les Xarxes Marie Sklodowska-Curie de Formació Innovadora, corresponent al pilar de Ciència Excel·lent d'Horitzó 2020, el programa marc europeu de recerca i innovació.

Les Xarxes de Formació Innovadores (ITN) van adreçades a investigadors novells, és a dir, predoctorals i en els primers quatre anys de les seues carreres investigadores. Tenen per objectiu formar una nova generació d'investigadores i d'investigadors creatius i innovadors, capaços d'afrontar reptes actuals i futurs, i de convertir el coneixement i les idees en productes i serveis per al benefici econòmic i social de la Unió Europea.

Tots els beneficiaris d'aquestes ITN han d'acollir a les seues instal·lacions els investigadors i les investigadores contractats/des i supervisar el seu treball.

El/s supervisor/s i la investigadora o l'investigador han d'establir conjuntament un Pla de Desenvolupament Professional. A més dels objectius de recerca, aquest pla comprèn les necessitats professionals i formatives de l'investigador o investigadora, incloent-hi la planificació de les publicacions i la participació a congressos.

Les ITN donen suport a la formació investigadora conjunta seleccionada de manera competitiva, així com a programes de doctorat, implementats per col·laboracions entre les universitats, centres de recerca, infraestructures de recerca, empreses, PIME i altres agents socioeconòmics de diferents països d'Europa i de fora.

Estan obertest a tots els dominis de la investigació i la innovació.

La participació del sector no acadèmic està especialment recomanada.

 

A continuació se n'indiquen les dades bàsiques de la convocatòria MARIE SKLODOWSKA-CURIE INNOVATIVE TRAINING NETWORKS (ITN) - H2020-MSCA-ITN-2020:

Modalitats:

 

  • Xarxes Europees de Formació (ETN): Les ETN són xarxes multisoci de formació investigadora, compostes d'un mínim de tres beneficiaris establerts en un mínim de tres països europeus o associats diferents. Es recomana que provinguen dels sectors acadèmic i no acadèmic, i que les propostes d'ETN oferisquen formació investigadora interdisciplinària i intersectorial.
Pressupost disponible:  445.126.591 euros

 

  • Doctorats Industrials Europeus (EID): Els EID tenen l'objectiu de formar investigadors altament qualificats i d'estimular l'emprenedoria, la creativitat i la innovació a Europa. Cada EID està compost d'un mínim de dos beneficiaris de dos estats membres o associats diferents. Almenys un beneficiari ha de pertànyer al sector acadèmic, i almenys un al sector no acadèmic, especialment al sector empresarial. En cas que cap dels beneficiaris estiga capacitat per atorgar el títol de doctor o doctora, cal que hi haja una universitat amb aquesta capacitat que estiga associada al projecte.
Pressupost disponible: 40.000.000 euros

 

  • Doctorats Conjunts Europeus (EJD): Els EJD tenen l'objectiu de promoure la col·laboració internacional, intersectorial i multidisciplinària en la formació doctoral europea, mitjançant la creació de programes de doctorat conjunts, conduents a l'establiment de títols de doctorat conjunts, dobles o múltiples. Estan compostos d'un mínim de tres beneficiaris establerts en diferents estats membres o països associats, i capacitats per a atorgar el títol de doctor o doctora.
Pressupost disponible: 45.000.000 euros

El personal de l'UJI interessat a presentar una proposta de Doctorat per a aquesta convocatòria, ha de contactar amb l'Escola de Doctorat el més aviat possible, per tal d'informar-se del procediment intern de presentació d'una possible proposta i en tot cas abans del 15 de novembre de 2019.

 

Termini de presentació de propostes: fins al 14 de gener de 2020 a les 17.00 h. (hora local de Brussel·les). La presentació és fa en línia mitjançant el web de la convocatòria.

 

Països elegibles: els Estats Membres de la UE i països associats a Horitzó 2020, la relació dels quals està disponible en aquest enllaç. A banda d'això, una sèrie de països han posat finançament a disposició dels seus participants en Horitzó 2020 i que podeu consultar al següent enllaç.


Durada: la durada màxima del finançament de les ITN és de 48 mesos a partir de la data de començament establerta a l'acord de subvenció.

 

 

 

Mobilitat: els investigadors han de complir amb la norma de mobilitat, és a dir, no poden haver residit o desenvolupat la seua activitat principal (treball, estudis, etc.) al país de l'organisme d'acollida durant més de 12 mesos en els 3 anys immediatament anteriors a la data del contracte.

 

Conceptes finançables:

  • Contractació d'investigadorsPer a ser formats en els seus primers anys de carrera investigadora (Early Stage Researchers). - no es podrà contractar personal investigador format, Experienced Researchers - ER. 
  • La contractació mínima finançable d'un ESR és de 3 mesos i la màxima és de 36 mesos.
  • Activitats de formació, costos de networking, organització d'activitats conjuntes i conferències.
  • Despeses de gestió i costos indirectes 

En cas que el teu grup de recerca este interessat a participar en aquest programa o en desenvolupar un projecte en el marc de les diferents convocatòries europees de subvencions a la recerca i la innovació, estarem a la teua disposició per a col·laborar en la presentació de la proposta d'ajut a la Comissió Europea (opei@uji.es).

Tota la informació sobre les convocatòries obertes també la podeu consultar al nostre EUROFlaix I+D