EUROFlaix - 1256: PRIMA - Convocatòries 2024

31/01/2024 | OCIT
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El programa PRIMA (Associació per a la Investigació i Innovació a la Regió Mediterrània), té per objectiu fomentar les capacitats d'investigació i innovació i desenvolupament de coneixements i solucions innovadors destinats a millorar l'eficiència, protecció, seguretat i sostenibilitat dels sistemes agroalimentaris i del subministrament i la gestió integrats de l'aigua a la regió mediterrània.

Al programa, dona suport a la posada en marxa de projectes d'investigació i innovació, en tres àrees temàtiques prioritàries definides en la seua Agenda Estratègica d'Investigació i Innovació (SRIA); gestió de l'aigua, sistemes agrícoles i la cadena agroalimentària sostenibles, així com temes transversals a aquestes.

En PRIMA participen 11 països de la UE (Alemanya, Xipre, Croàcia, Eslovènia, Espanya França, Grècia, Itàlia, Luxemburg, Malta i Portugal) i 8 del Mediterrani meridional (Algèria, Egipte, Israel, Jordània, Líban, el Marroc, Tunísia i Turquia).

El programa s'organitza en convocatòries anuals que cobreixen tres seccions:

  • Secció 1 que funciona com el programa marc H2020 i el finançament es concedeix a través de la Fundació PRIMA (contribució UE). Esta secció es divideix en tres àrees temàtiques:
    • 1 "Water management in the Nexus"
    • 2 "Farming systems in the Nexus" 
    • 3  "Food value chain in the Nexus"

Final del termini propostes preliminars: 2 d'abril de 2024

  • Secció 2 finançada amb fons dels diferents països participants (convocatòria transnacional). És important consultar Normes Nacionals de cada agència finançadora participant. En el cas d'Espanya, les agències finançadores són l’Agència Estatal de Recerca (AEI) i el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI).

Final del termini propostes preliminars: 4 d'abril de 2024

  • Secció 3 que agrupa les activitats organitzades, gestionades i finançades pels països PRIMA.

Per a les convocatòries 2024 es requerixen consorcis d'almenys 3 socis (entitats legals independents) que compliran els següents requisits:

  • Estar basats en almenys 3 països diferents.
  • Almenys un ha d'estar establit en un Estat membre de la UE, o en un tercer país associat a Horitzó 2020 i que no siga un MPC (Mediterranean Partner Country).
  • Almenys una haurà d'estar establida en un tercer país riberenc de la Mar Mediterrània (MPC).
  • Les tres entitats jurídiques han de ser independents entre si.

 Altra informació d'interès: 

En cas que el teu grup de recerca estiga interessat a participar en aquest programa o en desenvolupar un projecte en el marc de les diferents convocatòries europees de subvencions a la recerca i la innovació, estarem a la teua disposició per a col·laborar en la presentació de la proposta d'ajut a la Comissió Europea (opei@uji.es).

Igualment, us recordem que, encara que és convenient que la nostra oficina revise el pressupost final, si aneu a preparar una proposta a aquestes convocatòries per al càlculs preliminars dels costos de contractes laborals podeu utilitzar el següent simulador:  https://e-ujier.uji.es/pls/www/!gri_www.euji23964.

Els tipus de contractes admesos en aquests tipus de projectes són:

·                  PRE11 Predoctoral

·                  IDS21 Investigador doctor sènior

·                  IDJ22 Investigador doctor júnior

·                  PTS23 Personal tècnic o gestor de suport superior

·                  PTB24 Personal tècnic o gestor de suport bàsic 

Tota la informació sobre les convocatòries obertes també la podeu consultar al nostre EUROFlaix I+D.