13/11/2023 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: ENGINYERIA QUÍMICA 

Promoció: 1998-2002

Càrrec: Investigadora Ramón y Cajal (en espera de nomenament de Científica Titular, oposició aprovada en 2019), en l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA) del CSIC.
 
«Els nostres anys de la universitat són dels més rellevants de la nostra vida en les relacions personals i amistats de llarga duració.  Per això, l'UJI té una grandària suficient com per a oferir moltes opcions i interaccionar amb molts altres estudiants. A més, mantindre el contacte amb la teua universitat a través de AlumniSAUJI afavoreix mantindre el contacte amb els teus antics companys».
 

El treball que realitze és investigació en qualitat de l'aire. Això implica: treball experimental, amb la utilització d'instrumentació de mesura de contaminació atmosfèrica en diferents zones tant del territori nacional com internacional; anàlisi de dades; interpretació de resultats; redacció i publicació d'articles científics; comunicacions a congressos científics; participació i coordinació de projectes d'investigació, planificant, coordinant i duent a terme activitats d'investigació; divulgació de la ciència.

Has de pensar bé què t'agrada fer en la vida, després investiga si això que t'agrada fer pot ser un treball. Tingues en compte que passaràs molts més anys treballant que estudiant, així que el meu consell és que penses en el treball que t'agrade, més que en els estudis. Si bé ara una perspectiva de quatre anys poden semblar molt, en realitat no ho són. Encara que ja t'avance que seran dels més importants de la teua vida a nivell personal. 

Torne al tema, si el que t'agrada fer en la vida no pot ser un treball, busca opcions que estiguen molt relacionades. Una vegada sàpies això, esbrina quina preparació necessites per a dur a terme aquest treball de manera professional. A alguns treballs, com el meu, pots arribar des de diferents titulacions, i és després de l'etapa universitària quan un s'especialitza. Jo vaig estudiar enginyeria química, i tinc companys amb els quals treballe braç a braç que són físics, geòlegs, ambientòlegs, o químics. Si és el teu cas, esbrina quines d'aquestes titulacions t'agrada més, pots mirar els plans d'estudi, encara que hi haja algunes assignatures de les quals no entendràs ni el títol, unes altres sí que les coneixeràs i saps si t'agradaran o no. És súper important que t'agrade el que tries. Només així ho faràs bé. 

Quan ja sàpies això, pots decidir a quina universitat t'agradaria anar. L'UJI té una grandària prou gran com per a oferir moltes opcions i interaccionar amb molts altres estudiants, i és prou xicoteta per a percebre un clima pròxim. Els seus campus són molt nous, quan jo els vaig usar eren nous del tot, perquè vaig ser de la generació que va estrenar l'edifici de la ESTCE (l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals). Estic segura que continua sent un molt bon lloc per a estudiar i per a viure en general aquesta etapa, en la qual es fan moltes més coses que només formar-se.

Els nostres anys de la universitat són, potser juntament amb els de batxillerat, dels més rellevants de la nostra vida en el camp de les relacions personals i amistats de llarga duració. Mantindre el contacte amb la teua universitat a través de AlumniSAUJI afavoreix mantindre el contacte amb els teus antics companys i això és positiu es mire per on es mire. Encara ara quan em trobe a algun ex-company sent aqueixa alegria i per segons reviure algun dels milers de bons moments que passem. L'impacte que té això en el nostre benestar emocional és molt valuós. 

Els avantatges s'estenen a qüestions més pràctiques, mantindre el contacte amb gent que treballa en camps per als quals en principi tu també tens qualificació et pot permetre assabentar-te d'una vacant en un lloc que t'interessa, o esbrinar que un problema que tens ara en el teu treball (problema relacionat amb el contingut del treball, en el meu cas per exemple un problema en anàlisi de mostres) pot ser resolt fàcilment amb un protocol que tenen en un altre lloc en el qual treballe el teu ex-company de classe.

 

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.