03/11/2023 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: ENG. TÈCNICA AGRÍCOLA, ESPECIALITAT D'HORTOFRUTICULTURA I JARDINERIA

Promoció: 2002-2006

Càrrec: Investigadora i professora titular en la Universitat de Birmingham. Presidenta de la Societat de Científics Espanyols en el Regne Unit (CERU). +info 
 
«A més del laboratori, aquesta carrera m'ha permès formar-me en moltes altres facetes d'un científic, com la divulgació, gestió i política científica, així com desenvolupar un perfil de lideratge a través de la presidència de la Societat de Científics Espanyols en el Regne Unit».
 

Sóc de Castelló i vaig estudiar Enginyeria Tècnica Agrícola en la Universitat Jaume I. Sabia que volia fer alguna cosa relacionada amb la biologia vegetal, però als 18 anys encara no tenia clar què volia ser “de major". Em vaig decantar per aquesta carrera ja que em permetria decidir més endavant la meua direcció dins del gran ventall de possibilitats que ofereix una enginyeria.

Quan vaig acabar, havia gaudit molt les pràctiques de laboratori d'assignatures com Fisiologia Vegetal, per la qual cosa vaig decidir que volia dedicar-me a la recerca. Per a aconseguir-ho, em vaig anar a València a acabar el títol d'Enginyeria Superior Agrònoma, titulació que em permetria accedir a un programa de doctorat. Vaig acabar al desembre de 2008 i al gener de 2009 vaig venir al Regne Unit amb una beca europea Leonardo da Vinci per a treballar en el centre de recerca Rothamsted Research, en un poble al nord de Londres anomenat Harpenden. Aquesta beca era de 6 mesos, però encara no m'he anat d'aquest país quasi una dècada després. Durant aquests primers mesos d'estada vaig sol·licitar i vaig aconseguir diversos projectes predoctorals a Espanya, Regne Unit i Austràlia. Després d'uns mesos de prendre decisions, vaig acceptar el projecte a Regne Unit associada a la Universitat de Lancaster. Vaig acabar la tesi en 2012 i en el meu projecte vaig estudiar els mecanismes genètics i epigenètics que utilitzen les plantes per a defensar-se contra malalties.

En el Regne Unit vaig fer un "postdoc” de 3 anys en la Universitat de Sheffield on, després de tenir al meu fill Guille, continue treballant ara amb finançament independent del govern britànic. La meua àrea d'estudi em sembla fascinant i per açò seguisc investigant el sistema immune vegetal i el seu potencial per a reduir l'ús de pesticides en els cultius. A més, ara mateix estic preparant la meua mudança a la Universitat de Birmingham on he aconseguit una plaça fixa de professor contractat doctor. Allí seguiré estudiant la resistència en cultius, però també vaig a expandir la meua àrea d'estudi als arbres forestals. A més del laboratori, aquesta carrera m'ha permès formar-me en moltes altres facetes d'un científic, com la divulgació, gestió i política científica, així com desenvolupar un perfil de lideratge a través de la presidència de la Societat de Científics Espanyols en el Regne Unit.  

 
Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.