05/02/2024 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: MÀSTER UNIVERSITARI EN QUÍMICA SOSTENIBLE

Promoció: 2021

«La formació d’aquest màster habilita per a crear noves alternatives per a la indústria utilitzant la química sostenible».

Per què vas decidir estudiar aquest màster?

En treballar en l’àmbit de la química i pensant que, actualment, és molt important conscienciar-nos sobre el nostre impacte en el medi ambient, vaig decidir estudiar el màster en Química Sostenible per poder millorar les reaccions i els processos químics que fan que el món funcione, però amb una perspectiva diferent, la de disminuir la nostra empremta al planeta.

Què ha aportat a la teua formació?

A la carrera de Química, que he cursat, he tingut l’oportunitat d’aprendre sobre totes les branques d’aquesta ciència, però mai no ens van ensenyar el punt de vista mediambiental. La formació d’aquest màster habilita per a crear noves alternatives per a la indústria utilitzant la química sostenible, és a dir, per a dur a terme les mateixes reaccions amb mètodes més verds per al planeta.

Quins aspectes destacaries?

Destacaria la importància d’aprendre les tècniques més innovadores per dur a terme les reaccions químiques, com ara l’ús de catalitzadors i els nous dissolvents. També és interessant la informació sobre la importància de l’economia circular, és a dir, reduir, reutilitzar i reciclar.

Per què el recomanaries?

Recomanaria aquest màster a tothom que tinga pensat dedicar-se a aquest camp, ja que la química sostenible és la química del futur. Aquesta té uns valors enfocats tant a l’eficiència com a la conservació de l’ecosistema i espere que aviat siga una branca de la química tan important com les que hi ha actualment.

Quines aplicacions pràctiques has trobat en l’àmbit professional o acadèmic?

Les aplicacions d’aquest màster són molt diverses, ja que pots oferir a la investigació i a la indústria química actual una manera de canviar l’enfocament per disminuir els costos energètics, reduir l’empremta de carboni o eliminar productes nocius. Un exemple d’aquestes bones pràctiques a la indústria és, per exemple, el mètode actual d’extracció de productes naturals, com la cafeïna, usant el diòxid de carboni a alta pressió i temperatura com a dissolvent verd.

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.