15/11/2023 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: HISTÒRIA I PATRIMONI

Promoció: 2015 -2019

Càrrec: Estudiant del M.U. en Professor/a d'ESO i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'idiomes.
 
«Gaudiu al màxim de l'experiència. És el moment d'afrontar amb il·lusió aquesta etapa de les vostres vides. Agafeu impuls, motiveu-vos i estigueu sempre disposats a continuar creixent com a estudiants i, sobretot, com a persones. Tardareu poc de temps en descobrir que la Universitat Jaume I i el Grau en Història i Patrimoni són un nou i bell univers que majestuosament s'obri al vostre davant».
 

Entrar a la universitat és un moment important en la vida de qualsevol estudiant, ja que suposa un pas clau davant la preparació per a la futura, i cada volta més pròxima, vida adulta. El meu cas no va ser diferent del vostre i, com qualsevol jove de díhuit anys, vaig iniciar el meu particular camí amb el nerviosisme, la incertesa i la il·lusió inherents a qualsevol estudiant que es troba en aquesta situació. És per açò que, si estàs llegint aquest text i t'encontres en aquest moment de la teua vida en el que has de decidir quin grau estudiaràs, em dirigisc a tu per a dir-te que qualsevol dubte que pugues tindre és normal i no has de sentir por. En el meu cas, per exemple, prompte em vaig adonar que el grau m'agradava i que estava on volia estar.

Si he de destacar diversos aspectes del Grau d'Història i Patrimoni, vull dir que la interdisciplinarietat és la característica més rellevant amb la que compta el nostre grau, ja que durant els quatre cursos predomina la combinació d'assignatures d'història amb assignatures d'història de l'art, de geografia, de pensament i inclús d'altres àmbits de les humanitats com és l'estudi d'algunes llengües. És per açò que considere que s'ofereix a l'alumnat una formació que esdevé rica i variada.

Si he de destacar un altre aspecte del nostre grau, no dubte en fer referència a l'ambient de proximitat que en moltes ocasions existeix entre el professorat i l'alumnat, ja que és habitual que els professors i els alumnes puguen coincidir en els espais comuns de la facultat -passadissos, cantina, reprografia, etc.-. A més, també és habitual que un mateix professor impartisca més d'una assignatura al llarg del grau, de manera que professors i alumnes poden coincidir més d'una vegada, i en cursos diferents, a classe. Ambdues circumstàncies permeten crear un ambient de convivència favorable, òptim tant per al seguiment de la trajectòria dels estudiants, com per a la mateixa motivació de l'alumnat a l'hora d'esforçar-se i d'estudiar.

Els quatre anys de grau m'han ajudat a créixer en l'àmbit acadèmic i personal. Són anys plens de reptes i de descobriments. Si d'una banda, en l'àmbit acadèmic, s'experimenta un gran creixement de les habilitats, dels hàbits d'estudi i en l'adquisició d'una àmplia quantitat de nous coneixements; a escala personal el creixement no és menor, ja que els anys d'universitat són anys que estan plens de vivències que amb el pas del temps es converteixen en grans records. És per açò que la combinació d'aquests dos plànols ens ofereix l'oportunitat de viure una experiència molt completa i única.

Ara que he finalitzat els meus estudis de grau tire la vista enrere i he de dir que recórrec amb nostàlgia el meu camí, però també puc dir que ara que sóc graduat en Història i Patrimoni em sent content i orgullós de la meua formació i vull donar-vos un consell:

Gaudiu al màxim de l'experiència, ja que els anys a la universitat són essencials per a forjar el vostre futur. És el moment d'afrontar amb il·lusió aquesta etapa de les vostres vides. Agafeu impuls, motiveu-vos i estigueu sempre disposats a continuar creixent com a estudiants i, sobretot, com a persones. Tardareu poc de temps en descobrir que la Universitat Jaume I i el Grau en Història i Patrimoni són un nou i bell univers que majestuosament s'obri al vostre davant.

Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.