07/11/2023 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Isabel Lloret isabel-lloret illoret

    Carmen Mª Fernández, coordinadora del màster, amb l'egressada Isabel Lloret.

Estudis: MÀSTER U. EN HISTÒRIA I IDENTITATS EN EL MEDITERRANI OCCIDENTAL (SEGLES XV-XIX)

«El màster m'ha permès mirar l'Edat Moderna de forma calidoscòpica, és a dir, d'una forma plural i des de diferents punts de vista molt enriquidors que no haguera imaginat tan sols amb l'estudi de grau».
 
Per què vas decidir estudiar aquest màster?

Al llarg de la meua formació universitària en el grau d'Història i Patrimoni que imparteix a la Universitat Jaume I de Castelló, sempre vaig estar interessada en el període de l'Edat Moderna. En finalitzar, vaig decidir ampliar els meus coneixements amb la finalitat de formar-me i especialitzar-me en aquest període per a així poder entendre'l i interpretar-lo des d'altres punts de vista més concrets. Així doncs, el Màster en Història i Identitats en el Mediterrani Occidental (segles XV-XIX) m'oferia allò que buscava. A més, a l'ésser un màster interuniversitari, també em podia proporcionar diferents perspectives d'altres professors especialistes i investigadors de prestigi d'aquesta època compresa entre els segles XV al XIX de les universitats de Barcelona, Alacant, València i Castelló.
 
Un altre dels motius pels quals vaig decidir triar aquest màster va ser gràcies a la labor d'ensenyament i professionalitat de tot el Departament d'Història, Geografia i Art de l'UJI que em van proporcionar durant els meus estudis de grau i, més concretament a la meua professora d'Història Moderna Carmen María Fernández Nadal, coordinadora també d'aquest màster.
 
Què ha aportat a la teua formació?

L'estudi d'aquest màster m'ha permès mirar l'Edat Moderna de forma calidoscòpica, és a dir, d'una forma plural i des de diferents punts de vista molt enriquidors que no haguera imaginat tan sols amb l'estudi de grau. Així mateix, m'ha aportat les habilitats, capacitats i recursos necessaris a l'hora d'investigar aquest període a més d'aplicar-lo a les diverses matèries com la paleologia, economia, societat, religió, guerra, filosofia, estudis librarios, culturals, xarxes comercials i activitats productives, poders territorials i institucions polítiques, o fins i tot interrelacionar-lo amb l'art. Tot això, m'ha mostrat una manera d'entendre aqueix període d'una manera detallada.
 
Quins aspectes destacaries?

El màster a més de centrar-se en la historiografia del món Mediterrani i la paleografia també es submergeix en les diferents parcel·les de l'Edat Moderna. A més, et dona les eines necessàries per a aplicar els coneixements a l'hora d'analitzar i interpretar aquest període de la Història, a través de les fonts bibliogràfiques i documentals. Dins d'aquest aspecte, cada professor del màster aporta les seues investigacions i estudis, a més de mostrar proximitat a l'alumnat, el que afavoreix l'aprenentatge. A tot això, se suma l'elaboració dels treballs de cada assignatura que resulten ser molt útils perquè aporten, amplien i ajuden posteriorment a l'hora de triar el treball final de Màster. També resulta interessant la capacitat d'interrelacionar diferents àmbits d'estudi per a poder tenir una visió global de la Història del Mediterrani Occidental.
 
Per què el recomanaries?

Realment, als estudiants que ens apassiona la Història de l'Edat Moderna, ens encisa implicar-nos en el que va succeir, ens agrada ser capaces de saber llegir els seus escrits, de poder comprendre i interpretar què és el que ocorria, el perquè de tot el que es movia en aqueix període. Per tot això, recomanaria aquest màster tant per la seua netedat i riquesa de maneres de pensar per a reconstruir i reviure fidelment la història des del segle XV al XIX, així com per la gran importació d'informació necessària que aporta que fins i tot permet comprendre els problemes i realitats actuals, a més del feedback que es té amb l'alumnat. Gràcies al gran elenc de professors, als seus diferents punts de vista i a la seua implicació, ajuda l'alumnat a ser crítics, a comparar i a traure conclusions pròpies.

Quines aplicacions pràctiques has trobat en l'àmbit professional i acadèmic?
 
Dins de l'àmbit professional, tal i com he especificat anteriorment, el màster fomenta la investigació, l'esperit crític i, per això, m'ha ajudat a millorar el meu àmbit cultural i intel·lectual per a reforçar i potenciar les preparacions de les meues classes en el Departament d'Història, Geografia i Art de la Universitad Jaume I, aplicant les tècniques i mètodes ensenyats.
Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.