22/01/2024 | AlumniSAUJI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudis: MÀSTER UNIVERSITARI EN HISTÒRIA I IDENTITATS EN EL MEDITERRANI OCCIDENTAL (SEGLES. XV-XIX)

Promoció: 2021

«Es tracta d'un màster molt familiar i vocacional i aquesta vocació es nota en totes les classes del màster, la qual cosa propicia un bon ambient i un tracte molt proper. A més, compta amb un personal docent molt professional i qualificat».
 
Per què vas decidir estudiar aquest màster? 
 
Existia un interès personal previ en el màster, perquè des de xicotet he tingut curiositat per la història moderna. Més fins i tot sent de l'Alcora, ja que la Reial Fàbrica de Pisa i Porcellana del Comte d’Aranda, fundada en el segle XVIII, és un símbol del patrimoni ceràmic de la província de Castelló.
 
Què ha aportat a la teua formació? 

En general, moltes coses, ha sigut una gran experiència. No obstant això, destaque sobretot l'ús de les fonts primàries, la documentació d'arxiu. Al llarg la carrera vaig tenir un xicotet contacte amb la paleografia, però amb el màster es va amplificar notablement, i malgrat la pandèmia i les dificultats que ens va imposar [David va cursar el màster en el curs 2020/2021], puc dir que gràcies a les noves tecnologies i al treball que realitzen en els arxius, no va haver-hi inconvenient a poder consultar textos d'època.     
 
Quins aspectes destacaries? 

La implicació del professorat. Es tracta d'un màster molt familiar i vocacional i aquesta vocació es nota en totes les classes del màster, la qual cosa propicia un bon ambient i un tracte molt proper. A més, compta amb un personal docent molt professional i qualificat, capaç d'incentivar a l'estudiantat per a traure bones conclusions.
     
Per què el recomanaries? 

El recomanaria perquè crec que la investigació és part fonamental de la història i, per tant, indispensable en la professionalització d'un graduat en història, més enllà de si després es dedica a això o a la docència.
 
Quines aplicacions pràctiques has trobat? 

Tenir el privilegi de dur a terme la meua pròpia investigació. El treball final de màster (TFM) suposa l'aplicació pràctica de tot el treballat durant el curs. En el meu cas vaig tenir la sort, gràcies a això, de trobar el que cercava i conèixer una mica millor tant a la figura del Comte d'Aranda com la seua Reial Fàbrica de Pisa i Porcellana. 
Informació proporcionada per: AlumniSAUJI
Recurs d'imatge accio elsnostresalumni2000x400

Volem saber de vosaltres! Conteu-nos com va ser el vostre pas per la Universitat Jaume I.