Estudis: MÀSTER EN INVESTIGACIÓ APLICADA EN ESTUDIS FEMINISTES, DE GÈNERO I CIUTADANIA
Promoció: 2021
«Aplicar la perspectiva feminista no és simplement incloure unes quantes dones sinó canviar l'òptica amb la qual mirem el món».
Per què vas decidir estudiar aquest màster?
Vaig escollir aquest màster perquè m’aportava una formació totalment transversal en matèries molt diverses, però sempre relacionades amb la investigació feminista, que és l’àmbit en el qual investigue. Crec que és important no tancar-nos en la nostra disciplina i veure el que altres camps del saber (com l’antropologia, la ciència, el dret, la filosofia...) inclouen en el nostre tema concret d’estudi. Per exemple, la meua línia central d’investigació és la maternitat i gràcies al màster he pogut abordar-la, no tan sols des de la història o la teoria de l’art, que són les disciplines de les quals venia, sinó també des d’altres disciplines.
Què ha aportat a la teua formació?
Gràcies a aquest màster he aconseguit amplis coneixements sobre feminisme, les seues lectures fonamentals i les seues bases teòriques. A més, gràcies a la manera en la qual està organitzada la docència he pogut debatre (i millorar les meues habilitats i ferramentes per a fer-ho) sobre temes i reptes actuals que resulten molt interessants. També m’ha despertat noves inquietuds i interessos, i m’ha descobert realitats i temes que desconeixia
Què destacaries del màster?
Sense cap dubte, destaque com de ben organitzat està el màster, amb una metodologia que afavoreix l’aprenentatge i que et permet gaudir-ne. És un màster que es pot compatibilitzar amb altres activitats perquè l’horari és molt flexible, no t’has de connectar sempre durant les mateixes hores. A més, el fet que siga en línia et permet formar-te des d’on estigues i també conèixer companyes d’altres parts del món, la qual cosa és molt enriquidora a l’hora de comparar situacions i contrastar perspectives. Tanmateix, vull subratllar l’atenció del professorat que sempre està disposat a ajudar-te a ampliar els teus coneixements, facilitant-te, per exemple, lectures.
Per què recomanaries aquest màster?
El recomanaria a qualsevol persona que vulga formar-se per incorporar la perspectiva feminista d’una manera holística a la seua investigació o àmbit professional; o a aquelles persones que simplement vulguen ampliar els seus coneixements sobre el feminisme. Crec que aquest tipus de formació hauria de ser essencial per a molts professionals, d’aquesta manera el feminisme deixaria de ser un annex (quan n’hi ha, que no és sempre) al final dels plans d’estudi i podria embeure’s en qualsevol tema que es treballe. Perquè aplicar la perspectiva feminista no és simplement incloure a embeure qualsevol tema que es treballa. Perquè aplicar la perspectiva feminista no és simplement incloure unes quantes dones, sinó que és canviar l’òptica amb la qual mirem el món.
Quines aplicacions pràctiques has trobat a l'àmbit professional o acadèmic?
Les competències que he desenvolupat al màster, les faig servir quasi diàriament. En l’àmbit acadèmic em resulten essencials per a les meues investigacions, però, a més, gràcies a aquestes, he pogut optar a dur a terme projectes professionals com el que actualment desenvolupe al MACVAC, Mater (@mater.reset en Instagram), premiat a la convocatòria Reset. Relectures de gènere i multiculturalitat, del Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana.