Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans

21/09/2023 | Càtedra Reciplasa
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Sòlids Urbans es va crear mitjançant un conveni entre l'UJI i Reciclats de Residus la Plana, S.A (RECIPLASA) en 2016. Aquesta té com a objectius generals el foment de la docència, la investigació, la difusió del coneixement i la innovació en el sector de gestió i tractament de residus sòlids urbans. Així, es pretén contribuir a l'avanç de l'economia circular i a la lluita contra el canvi climàtic.

El conveni de creació de la càtedra contempla el desenvolupament de dos projectes d'investigació:

Entre les seues activitats principals destaquem:

  • Divulgació, mitjançant la realització de conferències i jornades de treball.
  • Formació, mitjançant la realització de cursos de formació a professorat d'ensenyaments no universitaris i la cooperació amb la "Xarxa de Centres per a la Sostenibilitat de Castelló i del Seminari d'Educació Ambiental de Castelló".
  • Foment d'accions respectuoses amb el medi ambient i la gestió sostenible de residus, així com, de la conscienciació de joves estudiants a través de concursos i premis en centres d'educació primària i secundària..  
  • Foment de la vocació investigadora i professional en l'àmbit d'acció de la Càtedra, a través de premis a TFG i TFM presentats a l'UJI.
  • Suport a institucions i entitats sense ànim de lucre per la realització d'iniciatives rellevants que contribuïsquen a una millor protecció del medi ambient i aprofitament i gestió dels residus urbans generats, a través del premi a la millor iniciativa en aquest tema.

Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans
Recurs d'imatge qfa index

Concurs: Què fem amb el fem?

Adreçat a Educación Infantil, Primaria, Secundaría i Centres d'Educación Especial

Recurs d'imatge premi.tfg-tfm index

Premi TFG-TFM

Adreçat a estudiants de Grau i Màster

Recurs d'imatge premiiniciativa index

Premi a la Iniciativa

Adreçat a centres educatius, associacions sense ànim de lucre i ajuntaments de xicotetes poblacions

Recurs d'imatge investigacio index

Investigació

Dos projectes d'investigació: - El control de contaminants orgànics en les aigües subterrànies i superficials de l'entorn de la planta de Reciplasa. - La catalogació de CSR i la seua utilització en instal·lacions

La Càtedra a les xarxes socials:
 
Twitter
 
 
 
 
Informació proporcionada per: Càtedra Reciplasa