Estudiantat

13/06/2016 | Secretaria General
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Estudiants amb Necessitats Educatives Especials (ENEE)

Dins del Programa d'Atenció a la Diversitat durant el curs 2015-2016, des de la Unitat de Suport Educatiu, hem treballat amb 953 persones (290 estudiantes i 663 persones entre PAS i PDI). Durant el curs 2013-14 s'han incorporat 86 nous estudiants al Programa d’Atenció a la Diversitat . Durant tot el curs, hem organitzat diferents accions/activitats de sensibilització dins del Projecte INCLOU, en les que ha participat 214 persones i on el grau de satisfacció en una escala Likert de l’1 al 5 (sent 1 totalment en desacord i 5 totalment d’acord) ha estat de 4,35. Aquest curs, des del Programa d’Atenció a la Diversitat, s’ha iniciat el treball amb el PDI de la UJI. Al igual que amb l’estudiantat, des del PAD s’ha prestat suport al PDI que presenta alguna problemàtica. En el curs 2015-16, el Programa d’Atenció a la Diversitat ha segut la secretaria ejecutiva de Red SAPDU en CRUE- Asuntos Estudiantiles. Área discapacidad y diversidad. Per últim, els Serveis de Suport a membres de la comunitat universitària amb Discapacitat i Diversitat de les universitats valencianes, UNIDISVAL, seguim mantenint diverses reunions anuals. Aquest curs ens hem reunit en les Universitats Politècnica de València, Universitat Catòlica de València i Universitat d’Alacant.

Accions de dinamització

Des del Vicerectorat d’Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa s'han impulsat noves línies de treball amb algunes iniciatives que reforcen alguns programes que ja estan en marxa: En els premis a l’Excel·lència Acadèmica per a l’estudiantat de Grau i s’han atorgat en global 92 premis en la línia de valorar l’esforç de l’estudiantat. Uns premis dotats de 250 € i 200 per als de la prova d’accés i tres diplomes UJI al Rendiment Acadèmic S'ha continuat impulsant el programa “Sóc Olímpic” que ha incorporat la disciplina Agroalimentària i del Medi Rural que van comptar amb una participació d'estudiants de secundària (476 participants ) i que ha comptat amb el finançament de la Fundació Banc Sabadell i l’aula de la Fundació Dávalos Fletcher. En el programa Practica a l’UJI han han participat 86 professors i vora 2000 estudiants de secundària. En el marc del Campus Excel·lència Internacional. Campus Hàbitat 5CU, hem portat a terme durant el mes de juliol els Campus científics que han acollit 120 estudiants de 4 d’ESO i primer de Batxilletat d’arreu de l’estat i han participat en diversos tallers i iniciatives relacionades amb la ciència (eficiència energètica, física, química i biologia, matemàtica i informàtica) amb l‘objectiu de despertar les vocacions científiques entre aquest col·lectiu.

Programa AlumniSAUJI

El Programa AlumniSAUJI compta actualment amb 8.265 membres : 3.910 com AlumniBàsic (sols antics alumnes UJI) i 4.355 com AlumniSAUJI Premium (antics alumnes i/o amics de l'UJI) pagant una quota anual de 30 €/any.  Respecte al total d’antics alumnes UJI, suposa que un 21.7%  dels mateixos formen part del programa. Les altes van directament lligades a les accions de comunicació que s'han realitzat per a donar a conèixer el Programa als antics alumnes UJI tant en mitjans convencional, como amb les xarxes socials, així com els Actes oficial de Graduació i les accions per a ctualitzar la base de dades d'antics alumnes amb mailing, telemàrqueting i contacte postal al llarg del 2015-2016.  Amb el Programa AlumniSAUJI, aprovat per Consell de Govern al març de 2014,  la Universitat Jaume I assumeix un paper  actiu en la seua relació amb els antics alumnes, entenent que aquest vincle amb els seus egressats li permet col·laborar en l’assoliment  de metes institucionals i estratègiques, com ara la captació d’estudiants, captació de fons o millora dels plans d’estudi, entre d'altres. Durant el curs 2015-2016 el Servei de Comunicació i Publicacions de l'UJI, junt amb la Societat d'Amics i Antics Alumnes de l'UJI (SAUJI), han posat en marxa les ferramentes necessàries per a poder gestionar el Programa , han realitzat accions concretes per a donar a conèixer el programa, i per a realitzar captació i fidelització dels membres. També han organitzat els actes oficial de graduació amb una participació de 711 graduat i més de 3.000 familiars. Al llarg del curs els membres del programa, tant AlumniBàsic com AlumniSAUJI Premium han rebut butlletins digitals d'informació i comunicacions perfilades per la seua titulació o àmbit laboral. Els AlumniSAUJI Premium han gaudit a més de formació específica, ja que s'han  realitzat 446 hores de formació pròpia destinada a la millora professional i personal de tots els seus membres. També els membres de la categoria Premium han fet ús de dos serveis de l'UJI amb més de 7.000 préstecs de llibres de la Biblioteca i  1.112 inscrits a activitats del Servei d'Esports. Destacar també la tipologia de membre "Senior" a la que pertany el personal jubilat (PAS i PDI) de l'UJI, que gaudeixen d'uns avantatges especials de forma gratuïta, així com els supervisors de pràctiques. Una altra modalitat són els alumi que formen part dels clubs territorials, ja que el programa AlumniSAUJI ha a iniciat la seus internacionalització amb la creació del Club Alumni Colòmbia.

Informació proporcionada per: Secretaria General