20/07/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Hi ha diverses raons per les quals la Universitat també es beneficia de la col·laboració amb empreses per a dur a terme alguns dels seus projectes o activitats. En resumim algunes:

1- Per la missió social de la universitat. La Universitat Jaume I contempla en la seua missió institucional una orientació proactiva cap al seu àmbit d’influència com a mitjà per a desenvolupar socialment, culturalment i econòmicament la societat a què serveix i el teixit empresarial és part important d’aqueixa societat. 

2- Per a potenciar les capacitats del territori. La universitat i l’empresa són dos agents fonamentals que impulsen el progrés però no poden fer-ho de forma aïllada; és necessari fomentar sinergies que apropen el saber dels centres educatius al fer del sector empresarial que configuren un sistema productiu basat en el coneixement i la investigació.  

3- Per a millorar la implantació de la Universitat en l’entorn.

4- Per a accedir a vies de finançament addicionals. Els grups d’investigació que col·laboren amb empreses poden accedir a vies de finançament complementàries i participar en convocatòries de projectes i ajudes de forma conjunta. També hi ha nombroses activitats extracurriculars que poden realitzar-se gràcies a aquestes vies alternatives de finançament.

5- Per a portar a terme investigació aplicada. La col·laboració amb empreses permet l’aplicació final de les investigacions en casos reals i conèixer els problemes del teixit productiu que poden ser resolts a partir del coneixement que genera la institució. 

6- Per a impulsar la implantació dels avanços tecnològics (R+D+i) i l’emprenedoria en el mercat de manera que milloren la seua productivitat i competitivitat.

7- Per la formació del seu capital humà. Els grups mixtos de treball permeten ampliar la formació dels seus participants i enriqueixen els resultats. 

8- Per a millorar l’ocupabilitat del seu alumnat. La relació universitat-empresa ofereix a l’alumnat mecanismes d’inserció laboral a través de programes de pràctiques i altres formes de col·laboració.

9- Per a conèixer de primera mà què demanda el mercat laboral i adaptar-se als canvis. 

10- Per a augmentar la visibilitat de la tasca de la Universitat. La relació amb empreses millora el coneixement i la notorietat dels projectes que desenvolupa la Universitat i promou entre el sector privat la necessitat de col·laboració amb la Universitat amb la finalitat d’un bé comú. 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions