30/08/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 8 de març a les 12.30 h
Acte: conferència
Títol: «Feminisme i nous reptes»
Ponent: Anna Balletbò i Puig. Presidenta de la Fundació Internacional Olof Palme.
Lloc: Menador espai cultural
Entitat: Càtedra Ciutat de Castelló:

Es tracta d'abordar les conquestes aconseguides per les feministes i les dones en general, com a col·lectiu durant els últims anys. Malgrat això, en les societats modernes han sorgit noves tendències de discriminació com a coacció i delictes de caire sexual contra les dones. És la venjança masclista per l'espai que les dones han conquerit en la societat actual? És simplement que les nostres societats estan hípersexualitzades per damunt de qualsevol límit? És que les dones han perdut el seu esperit de lluita i no s'enfronten de forma organitzada com si ho fan les manades de mascles que han posat en marxa un entreteniment de delicte sexual permanent a la cerca de víctimes soles per limitar el seu dret a sortir i exercir la seua llibertat?

Aquestes són les preguntes que la ponent Anna Balletbò, coneguda feminista, 20 anys diputada i lluitadora pels drets de la dona desenvoluparà el dia 8 de març. També abordarà la nova Llei Trans, les discrepàncies que provoca i les LGTBIfòbies.

Anna Balletbò és diplomada en Ciències de l'Educació i llicenciada en Història i en Ciències de la Informació. Ha estat scholar del Wilson Center (Washington DC). Va ser diputada al Congrés dels Diputats pel Partit dels Socialistes de Catalunya per primera vegada en 1980. Després va ser elegida diputada a les eleccions generals espanyoles de 1982, 1986, 1989, 1993 i 1996.

Entre 2000 i 2007, va ser membre del Consell d'Administració de RTVE i professora a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Entre 2008 i 2010, va ser membre del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Ha estat presidenta del Grup Dones Parlamentàries per la Pau, membre de la Comissió Internacional per a la Reforma de l'ONU, i membre del Grup Parlamentarians for Global Action.

Actualment, és presidenta de la Fundació Internacional Olof Palme.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions