Seminaris de Recerca en Biomedicina SIB-UJI «Gene therapy for Marfan’s syndrome: correction of FBN mutated gene using CRISPR/CAS9 technology»

16/11/2015 | MED
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Data: 19 de novembre de 2015
Hora: 16.30 hores
Acte: Seminaris de Recerca en Biomedicina SIB-UJI
Títol: «Gene therapy for Marfan’s syndrome: correction of FBN mutated gene using CRISPR/CAS9 technology» 
Ponent: Dr. Felipe Serrano Tejero, investigador associat del laboratori Anne McLaren for Regenerative Medicine de la Universitat de Cambridge (Regne Unit)
Lloc: Aula HD0024AA. PB. Facultat de Ciències de la Salut
Entitat: Unitat Predepartamental de Medicina de la Universitat Jaume I 

Breu descripció: El Dr. Serrano Tejero es va llicenciar en Biologia per la Universitat de València l’any 2006 i va realitzar la seua tesi doctoral en la mateixa universitat, sobre la transdiferenciació de fibroblastos a hepatòcits, i el paper de Gata4 en la reprogramació cel·lular, amb una estada en la Harvard Medical School de Boston (USA).

Des de l’agost de 2013, desenvolupa diversos projectes en la Universitat de Cambridge, relacionats amb la regeneració vascular, utilitzant tècniques de teràpia gènica i cèl·lules mare embrionàries i pluripotents induïdes (iPSC).

En aquest seminari el Dr. Serrano ens parlarà de les tècniques de modelització in vitro de malalties congènites relacionades amb aneurismes com la síndrome de Marfan utilitzant cèl·lules reprogramades, i presentarà el disseny d’experiments amb les noves ferramentes d’edició genética CRISPR/CAS9 per a realitzar la correcció de la mutació FBN1.

Informació proporcionada per: Unitat Predepartamental de Medicina