Informació sobre el coronavirus

19/05/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Preguntes més freqüents

Continuem el curs amb prevenció i seguretat

Nou criteri d'ús de les màscares a l'UJI (20-4-2022)

1. MASCARETA.

  •  És obligatori portar mascareta al campus de l’UJI:
    • Al Centre Sanitari, tant per al personal com per a les persones usuàries i acompanyants.
    • A les pràctiques docents en àmbits de vulnerabilitat: centres sanitaris i sociosanitaris.
  • Es recomana l'ús de màscara en tots els espais interiors, especialment si no és possible guardar la distància de seguretat d'1,5 m, i a l'exterior si hi ha aglomeracions de persones. 
    Així mateix, se’n recomana especialment l’ús a les persones amb factors de vulnerabilitat, és a dir, de més de 60 anys, immunodeprimides i embarassades.

Recorda, a més, que només es pot beure i menjar en espais habilitats a l’efecte (per exemple, està prohibit fer-ho dins de les aules o als corredors). 

2. HIGIENE. A les entrades dels edificis i a tots els corredors dels aularis tens dispensadors de gel hidroalcohòlic. I sempre que siga possible, renta’t les mans. 

3. INFORMA’NS. Si ets positiu, contacte estret o tens símptomes de COVID-19 cal comunicar-ho: ompli el formulari https://www.uji.es/coronavirus/casos/ i segueix les instruccions. Vídeo

Què faig si presente símptomes de COVID-19?

Has d'aïllar-te en el teu domicili i no accedir a l'UJI. Contacta amb el teu centre de salut i comunica a l'UJI la teua situació amb el formulari: www.uji.es/coronavirus/casos

Si has sigut contacte estret d'un positiu de COVID-19 i no has de guardar quarantena, no s'adaptarà la docència.

Què ocorre amb les meues classes o pràctiques si no puc acudir-hi per estar en aïllament?

Com que has emplenat el formulari, el professorat ja coneix la situació. Si estàs realitzant pràctiques acadèmiques externes, has d'informar per correu electrònic el teu supervisor/a a l'entitat i el teu tutor/a de la Universitat.

I si crec que soc contacte estret d'algú diagnosticat com a positiu, com he d'actuar?

La Universitat té un protocol per a portar un seguiment dels contactes estrets d'un positiu. Si creus que n’has mantingut un, informa de la teua situació a www.uji.es/coronavirus/casos. Informa també de si ja estàs vacunat/da (amb pauta completa o no).

Tinc data de vacunació i coincideix amb una activitat acadèmica obligatòria. Què he de fer?

Cal omplir el formulari https://www.uji.es/coronavirus/casos/. En emplenar el formulari, el professorat rebrà la informació.

[ Històric ]

Nou criteri d'ús de les màscares a l'UJI (20-4-2022)

Què faig si presente símptomes de COVID-19 mentre estic a casa?

Si els símptomes els tens mentre estàs a casa, has d’aïllar-te al teu domicili i no accedir a l’UJI en cap circumstància. Contacta amb el teu centre de salut o amb la Conselleria de Sanitat a través del telèfon 900 300 555 o de la web http://coronavirus.san.gva.es/

Tot seguit, contacta amb l’UJI i comunica la teua situació al correu vigilasalut@uji.es, indicant qualsevol activitat laboral o de contacte durant les 48 hores anteriors a l’aparició dels símptomes.

Què faig si presente símptomes de COVID-19 mentre sóc al campus, fora del lloc de treball?

Si no pots comunicar-ho al teu responsable de departament o servei, has de desplaçar-te al teu domicili extremant les mesures de seguretat, utilitzant en tot moment mascareta, mantenint les mesures de distància social i evitant el contacte manual amb objectes, portes, etc. I una vegada a casa, has d’actuar com es descriu en el primer cas.

Què faig si presente símptomes de COVID-19 mentre sóc al campus, al meu lloc de treball?

Si tens símptomes compatibles amb la infecció per coronavirus mentre estàs en el teu lloc de treball, has de comunicar-ho al teu responsable de departament o servei, extremant les precaucions mentre dure el desplaçament, utilitzant en tot moment mascareta, mantenint les mesures de distància social i evitant el contacte manual amb objectes, portes, etc. A partir d’ací, actua com es descriu en el cas anterior.

Què faig si una alumna o alumne és diagnosticat i crec que en sóc contacte estret?

En tots els casos d'estudiantat diagnosticat, la Universitat Jaume I fa un seguiment de tots els contactes estrets que ens comuniquen. Només si creus que has mantingut un contacte estret amb un cas diagnosticat (més de 15 minuts durant les 48 últimes hores dels símptomes) i no es posen en contacte amb tu, cal que avises de la teua situació a vigilasalut@uji.es.

Què faig si una companya o company és diagnosticat i crec que en sóc contacte estret?

En tots els casos de treballadores o treballadors diagnosticats, la Universitat Jaume I fa un seguiment de tots els contactes estrets que ens comuniquen. Només si creus que has mantingut un contacte estret amb un cas diagnosticat (més de 15 minuts durant les 48 últimes hores dels símptomes) i no es posen en contacte amb tu, cal que avises de la teua situació a vigilasalut@uji.es.

Què faig si he estat en contacte amb una persona que està confinada per ser contacte estret d'un positiu?

Les persones que han tingut contacte amb una altra persona que al seu torn ha sigut contacte estret d’un positiu no requereixen actuacions especials, només han d’extremar les mesures de precaució.

Si la persona confinada resulta finalment positiva, podries passar a la categoria de contacte estret. En aquest cas, queda't aïllat en el teu domicili i no accedisques a l'UJI. Contacta amb el teu centre de salut o amb la Conselleria de Sanitat (900 300 555). En el cas que no s'hagen posat en contacte amb tu perquè valoren la teua situació, comunica-la al correu vigilasalut@uji.es, indicant el teu departament o unitat.

Què faig si la meua filla o fill ha d’estar en aïllament domiciliari?

Si la teua filla o fill no està diagnosticat, però no pot acudir al col·legi perquè està en aïllament, d’acord amb els criteris de conciliació de la Universitat cal que envies una declaració responsable de la teua situació al Servei de Recursos Humans, sense perjudici de qualsevol altra documentació addicional que puga demanar-te la Universitat. També hauràs d’informar la persona responsable del teu Departament o Servei, qui establirà els mecanismes de teletreball si és possible.

[Professorat] On puc consultar l'estudiantat que està confinat?

A IGLU. Totes les seccions / Altres / Covid / Consulta covid

IMPORTANT. Recordeu que heu de contactar amb el Centre Sanitari de l'UJI per resoldre qualsevol altre dubte.

 Altres documents:

Informació actualitzada GVA Sanitat sobre coronavirus

Situació actual a l'UJI

[Històric de disposicions]

La Universitat Jaume I està mantenint un contacte permanent amb les autoritats sanitàries i amb el Govern de la Generalitat per tal de garantir la salut de la nostra comunitat universitària i el millor funcionament possible de la institució. Les actuacions a dur a terme a la Universitat Jaume I es recullen en el Protocol de resposta davant infeccions i epidèmies i s'ha constituït un comitè de crisi per a donar resposta a totes les possibles incidències.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions