Informació sobre el coronavirus

15/06/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook Facebook
Twitter Twitter
Linkedin Linkedin
Whatsapp Whatsapp
Gmail Gmail
Imprimir Imprimir

Preguntes més freqüents

He de comunicar que soc contacte estret o positiu de COVID-19?

Cal omplir el formulari https://www.uji.es/coronavirus/casos/ i seguir les instruccions [ Més informació ]

I si crec que soc contacte estret d'algú diagnosticat com a positiu, com he d'actuar?

En primer lloc, revisa que ets un contacte estret. Hem preparat una infografia per a ajudar-te.

La Universitat té un protocol per a portar un seguiment dels contactes estrets d'un positiu. Si creus que n’has mantingut un contacte estret, informa de la teua situació a www.uji.es/coronavirus/casos. [ Més informació ]

Tinc ja data de vacunació i coincideix amb una activitat acadèmica obligatòria. Què he de fer?

Cal omplir el formulari https://www.uji.es/coronavirus/casos/ 

Què faig si presente símptomes de COVID-19?

a. Si els símptomes els tens mentre estàs a casa, has d'aïllar-te en el teu domicili i no accedir a l'UJI. Contacta amb el teu centre de salut i comunica a l'UJI la teua situació amb  el formulari

b. Si els símptomes els tens mentre ets al campus, fora de l'aula, desplaça't al teu domicili i actua com s'indica en el cas a.

c. Si els símptomes els tens mentre ets a l'aula, has de comunicar-ho al professorat [ Més informació ]

I si soc considerat clínicament vulnerable?

Contacta amb la Unitat de Diversitat i Discapacitat (estudiantatvulnerable@uji.es) [ Més informació ]

Què ocorre amb les meues classes o pràctiques si no puc acudir per estar en aïllament per COVID-19?

Com has emplenat el formulari www.uji.es/coronavirus/casos, el professorat ja coneix la situació. Recorda que en un màxim de deu dies a partir de la comunicació, has de presentar el justificant de la teua situació sanitària en cas que tingues examen.
Si estàs realitzant pràctiques acadèmiques externes, has d'informar per correu electrònic el teu supervisor/a en l'entitat així com al teu tutor/a de la Universitat [ Més informació ]

On puc descarregar un certificat de matrícula si el necessite per a poder desplaçar-me? 

A IGLU. Aquesta és la ruta:  Iglu / Totes les seccions / Acadèmica / Estudi / Certificat de matrícula

Què més puc fer per a prevenir?

[ Més informació ]

Què faig si presente símptomes de COVID-19 mentre estic a casa?

Si els símptomes els tens mentre estàs a casa, has d’aïllar-te en el teu domicili i no accedir a l’UJI en cap circumstància. Contacta amb el teu centre de salut o amb la Conselleria de Sanitat a través del telèfon 900 300 555 o de la web http://coronavirus.san.gva.es/

Tot seguit, contacta amb l’UJI i comunica la teua situació al correu vigilasalut@uji.es, indicant qualsevol activitat laboral o de contacte durant les 48 hores anteriors a l’aparició dels símptomes.

Què faig si presente símptomes de COVID-19 mentre sóc al campus, fora del lloc de treball?

Si no pots comunicar-ho al teu responsable de departament o servei, has de desplaçar-te al teu domicili extremant les mesures de seguretat, utilitzant en tot moment mascareta, mantenint les mesures de distància social i evitant el contacte manual amb objectes, portes, etc. I una vegada a casa, has d’actuar com es descriu en el primer cas.

Què faig si presente símptomes de COVID-19 mentre sóc al campus, al meu lloc de treball?

Si tens símptomes compatibles amb la infecció per coronavirus mentre estàs en el teu lloc de treball, has de comunicar-ho al teu responsable de departament o servei, extremant les precaucions mentre dure el desplaçament, utilitzant en tot moment mascareta, mantenint les mesures de distància social i evitant el contacte manual amb objectes, portes, etc. A partir d’ací, actua com es descriu en el cas anterior.

Què faig si una alumna o alumne és diagnosticat i crec que en sóc contacte estret?

En tots els casos d'estudiantat diagnosticat, la Universitat Jaume I fa un seguiment de tots els contactes estrets que ens comuniquen. Només si creus que has mantingut un contacte estret amb un cas diagnosticat (més de 15 minuts durant les 48 últimes hores dels símptomes) i no es posen en contacte amb tu, cal que avises de la teua situació a vigilasalut@uji.es.

Què faig si una companya o company és diagnosticat i crec que en sóc contacte estret?

En tots els casos de treballadores o treballadors diagnosticats, la Universitat Jaume I fa un seguiment de tots els contactes estrets que ens comuniquen. Només si creus que has mantingut un contacte estret amb un cas diagnosticat (més de 15 minuts durant les 48 últimes hores dels símptomes) i no es posen en contacte amb tu, cal que avises de la teua situació a vigilasalut@uji.es.

Què faig si he estat en contacte amb una persona que està confinada per ser contacte estret d'un positiu?

Les persones que han tingut contacte amb una altra persona que al seu torn ha sigut contacte estret d’un positiu no requereixen actuacions especials, només han d’extremar les mesures de precaució.

Si la persona confinada resulta finalment positiva, podries passar a la categoria de contacte estret. En aquest cas, queda't aïllat en el teu domicili i no accedisques a l'UJI. Contacta amb el teu centre de salut o amb la Conselleria de Sanitat (900 300 555). En el cas que no s'hagen posat en contacte amb tu perquè valoren la teua situació, comunica-la al correu vigilasalut@uji.es, indicant el teu departament o unitat.

Què faig si sóc contacte estret d’una persona diagnosticada externa a l’UJI?

Si has mantingut un contacte estret amb un cas diagnosticat (més de 15 minuts durant les 48 darreres hores dels símptomes) i els rastrejadors no s’han posat en contacte amb tu per a donar-te instruccions, cal que telefones al 900 300 555 i comuniques la teua situació. En el cas que t’ordenen aïllament domiciliari, cal que avises de la teua situació a vigilasalut@uji.es

Què faig si la meua filla o fill ha d’estar en aïllament domiciliari?

Si la teua filla o fill no està diagnosticat, però no pot acudir al col·legi perquè està en aïllament, d’acord amb els criteris de conciliació de la Universitat cal que envies una declaració responsable de la teua situació al Servei de Recursos Humans, sense perjudici de qualsevol altra documentació addicional que puga demanar-te la Universitat. També hauràs d’informar la persona responsable del teu Departament o Servei, qui establirà els mecanismes de teletreball si és possible.

On puc descarregar un certificat si el necessite per a poder desplaçar-me? 

A IGLU. Aquesta és la ruta: Iglu / recursos humans / expedient laboral / sol·licitud certificats oficials/

[Professorat] On puc consultar l'estudiantat que està confinat?

A IGLU. Totes les seccions / Altres / Covid / Consulta covid

 Altres documents:

Situació actual a l'UJI

[Històric de disposicions]

La Universitat Jaume I està mantenint un contacte permanent amb les autoritats sanitàries i amb el Govern de la Generalitat per tal de garantir la salut de la nostra comunitat universitària i el millor funcionament possible de la institució. 

Les actuacions a dur a terme a la Universitat Jaume I es recullen en el Protocol de resposta davant infeccions i epidèmies i s'ha constituït un comitè de crisi per a donar resposta a totes les possibles incidències.

Davant qualsevol canvi de nivell, s'actualitzarà aquesta informació i es comunicarà a la comunitat universitària per correu electrònic i pels perfils oficials de xarxes socials.

Us recomanem que llegiu el document i que, si teniu qualsevol dubte, el formuleu a través del correu creat a l'efecte: coronavirus@uji.es. Us suggerim que, abans de realitzar qualsevol consulta nova, llegiu primer les preguntes freqüents.

Si voleu més informació sobre aquesta crisi sanitària, us recomanem que consulteu aquests enllaços d'interés.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions