Informació sobre el coronavirus

04/01/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Preguntes més freqüents

Continuem el curs amb prevenció i seguretat

Acord Generalitat Valenciana i les Universitats Valencianes sobre la represa d'activitats en gener de 2022 (4-1-2022)

1. MASCARETA.  És obligatori portar mascareta al campus de l’UJI:
· en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobe obert al públic.
· en qualsevol espai a l'aire lliure en el qual, per l'aglomeració de persones, no resulte possible mantenir la distància de seguretat interpersonal.
· en establiments d'hostaleria, restauració, oci i a tots aquells locals i activitats on es consumesca menjar i beguda, l'ús de mascareta és necessari quan no s'estiga consumint.
Recorda, a més, que només es pot beure i menjar en espais habilitats a l’efecte (per exemple, està prohibit fer-ho dins de les aules o als corredors). 

2. HIGIENE. Una bona higiene és imprescindible per a prevenir contagis. A les entrades dels edificis i a tots els corredors dels aularis tens dispensadors de gel hidroalcohòlic. I sempre que siga possible, renta’t les mans. 

3. INFORMA’NS. Si ets positiu, contacte estret o tens símptomes de COVID-19 cal comunicar-ho: ompli el formulari https://www.uji.es/coronavirus/casos/ i segueix les instruccions. Vídeo

I recorda:  
-Tenim implementada la ventilació forçada a tots els edificis.
-Intenta evitar les aglomeracions.
-Compleix les recomanacions sanitàries actualitzades a https://coronavirus.san.gva.es/ i el
Protocol d'actuació per al curs universitari 2022-2021 (GVASanitat) 
-La normativa especifica: «No es pot fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l’aire lliure, quan no es puga respectar la distància mínima interpersonal d'almenys 2 metres». Per tant, recordeu que no es pot fumar a les portes dels edificis o façanes amb finestres.

Què faig si presente símptomes de COVID-19?

Has d'aïllar-te en el teu domicili i no accedir a l'UJI. Contacta amb el teu centre de salut i comunica a l'UJI la teua situació amb el formulari: www.uji.es/coronavirus/casos

Què ocorre amb les meues classes o pràctiques si no puc acudir-hi per estar en aïllament?

Com que has emplenat el formulari, el professorat ja coneix la situació. Si estàs realitzant pràctiques acadèmiques externes, has d'informar per correu electrònic el teu supervisor/a a l'entitat i el teu tutor/a de la Universitat.

I si crec que soc contacte estret d'algú diagnosticat com a positiu, com he d'actuar?

La Universitat té un protocol per a portar un seguiment dels contactes estrets d'un positiu. Si creus que n’has mantingut un, informa de la teua situació a www.uji.es/coronavirus/casos. Informa també de si ja estàs vacunat/da (amb pauta completa o no).

Què es considera un contacte estret? Infografia

Ja estic vacunat/da, he de fer alguna cosa?

Et recomanem que et descarregues el certificat COVID Digital EU. Ací tens les instruccions de com fer-ho: https://coronavirus.san.gva.es/. Si tens la necessitat de comunicar un contacte estret o un positiu, caldrà adjuntar-lo al formulari https://www.uji.es/coronavirus/casos/.

Tinc data de vacunació i coincideix amb una activitat acadèmica obligatòria. Què he de fer?

Cal omplir el formulari https://www.uji.es/coronavirus/casos/. En emplenar el formulari, el professorat rebrà la informació.

I si soc considerat clínicament vulnerable?

Contacta amb la Unitat de Diversitat i Discapacitat (estudiantatvulnerable@uji.es).

Què més puc fer per a prevenir?

Col·laborar amb el #VoluntariatCOVID al campus (habitatsaludable@uji.es).

I les teves emocions? Coneixes algunes claus psicològiques en temps de pandèmia? #UJI Saludable t'informa: www.ujisaludable.uji.es.

[ Històric ]

Què faig si presente símptomes de COVID-19 mentre estic a casa?

Si els símptomes els tens mentre estàs a casa, has d’aïllar-te al teu domicili i no accedir a l’UJI en cap circumstància. Contacta amb el teu centre de salut o amb la Conselleria de Sanitat a través del telèfon 900 300 555 o de la web http://coronavirus.san.gva.es/

Tot seguit, contacta amb l’UJI i comunica la teua situació al correu vigilasalut@uji.es, indicant qualsevol activitat laboral o de contacte durant les 48 hores anteriors a l’aparició dels símptomes.

Què faig si presente símptomes de COVID-19 mentre sóc al campus, fora del lloc de treball?

Si no pots comunicar-ho al teu responsable de departament o servei, has de desplaçar-te al teu domicili extremant les mesures de seguretat, utilitzant en tot moment mascareta, mantenint les mesures de distància social i evitant el contacte manual amb objectes, portes, etc. I una vegada a casa, has d’actuar com es descriu en el primer cas.

Què faig si presente símptomes de COVID-19 mentre sóc al campus, al meu lloc de treball?

Si tens símptomes compatibles amb la infecció per coronavirus mentre estàs en el teu lloc de treball, has de comunicar-ho al teu responsable de departament o servei, extremant les precaucions mentre dure el desplaçament, utilitzant en tot moment mascareta, mantenint les mesures de distància social i evitant el contacte manual amb objectes, portes, etc. A partir d’ací, actua com es descriu en el cas anterior.

Què faig si una alumna o alumne és diagnosticat i crec que en sóc contacte estret?

En tots els casos d'estudiantat diagnosticat, la Universitat Jaume I fa un seguiment de tots els contactes estrets que ens comuniquen. Només si creus que has mantingut un contacte estret amb un cas diagnosticat (més de 15 minuts durant les 48 últimes hores dels símptomes) i no es posen en contacte amb tu, cal que avises de la teua situació a vigilasalut@uji.es.

Què faig si una companya o company és diagnosticat i crec que en sóc contacte estret?

En tots els casos de treballadores o treballadors diagnosticats, la Universitat Jaume I fa un seguiment de tots els contactes estrets que ens comuniquen. Només si creus que has mantingut un contacte estret amb un cas diagnosticat (més de 15 minuts durant les 48 últimes hores dels símptomes) i no es posen en contacte amb tu, cal que avises de la teua situació a vigilasalut@uji.es.

Què faig si he estat en contacte amb una persona que està confinada per ser contacte estret d'un positiu?

Les persones que han tingut contacte amb una altra persona que al seu torn ha sigut contacte estret d’un positiu no requereixen actuacions especials, només han d’extremar les mesures de precaució.

Si la persona confinada resulta finalment positiva, podries passar a la categoria de contacte estret. En aquest cas, queda't aïllat en el teu domicili i no accedisques a l'UJI. Contacta amb el teu centre de salut o amb la Conselleria de Sanitat (900 300 555). En el cas que no s'hagen posat en contacte amb tu perquè valoren la teua situació, comunica-la al correu vigilasalut@uji.es, indicant el teu departament o unitat.

Què faig si sóc contacte estret d’una persona diagnosticada externa a l’UJI?

Si has mantingut un contacte estret amb un cas diagnosticat (més de 15 minuts durant les 48 darreres hores dels símptomes) i els rastrejadors no s’han posat en contacte amb tu per a donar-te instruccions, cal que telefones al 900 300 555 i comuniques la teua situació. En el cas que t’ordenen aïllament domiciliari, cal que avises de la teua situació a vigilasalut@uji.es

Què faig si la meua filla o fill ha d’estar en aïllament domiciliari?

Si la teua filla o fill no està diagnosticat, però no pot acudir al col·legi perquè està en aïllament, d’acord amb els criteris de conciliació de la Universitat cal que envies una declaració responsable de la teua situació al Servei de Recursos Humans, sense perjudici de qualsevol altra documentació addicional que puga demanar-te la Universitat. També hauràs d’informar la persona responsable del teu Departament o Servei, qui establirà els mecanismes de teletreball si és possible.

Ja estic vacunat/da, he de fer alguna cosa?

Et recomanem que et descarregues el certificat COVID Digital EU. Ací tens les instruccions de com fer-ho: https://coronavirus.san.gva.es/. Si tens la necessitat de comunicar un contacte estret o un positiu, caldrà informar a vigilasalut@uji.es. 

On puc descarregar un certificat si el necessite per a poder desplaçar-me? 

A IGLU. Aquesta és la ruta: Iglu / recursos humans / expedient laboral / sol·licitud certificats oficials/

[Professorat] On puc consultar l'estudiantat que està confinat?

A IGLU. Totes les seccions / Altres / Covid / Consulta covid

IMPORTANT. Recordeu que heu de contactar amb el Centre Sanitari de l'UJI per resoldre qualsevol altre dubte.

 Altres documents:

Situació actual a l'UJI

Decàleg COVID Estudiantat Decàleg COVID PDI-PAS

[Històric de disposicions]

La Universitat Jaume I està mantenint un contacte permanent amb les autoritats sanitàries i amb el Govern de la Generalitat per tal de garantir la salut de la nostra comunitat universitària i el millor funcionament possible de la institució. Les actuacions a dur a terme a la Universitat Jaume I es recullen en el Protocol de resposta davant infeccions i epidèmies i s'ha constituït un comitè de crisi per a donar resposta a totes les possibles incidències.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions