El Consell Social de la Jaume I atorga els seus premis

13/01/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Ple del Consell Social, a proposta del jurat del XX Premi del Consell Social a la Investigació, ha decidit concedir el guardó, dotat amb sis mil euros i diploma, a Iván Mora Seró, professor del Departament de Física i investigador de referència internacional de la Universitat Jaume I en l’Institut de Materials Avançats (INAM). 

La investigació d’Iván Mora s’ha centrat en dispositius nanoestructurats, propietats de transport i recombinació, fotocatàlisi, caracterització elèctrica de sistemes fotovoltaics, electrocròmics i la producció de combustibles solars. Tot sota un eix comú: la producció d’energia neta i barata, així com el seu estalvi. El professor Mora és, a més, inventor d’una patent i, entre altres reconeixements, ha rebut la beca del Weizmann Institute of Science (Israel) i ha sigut inclòs en el llistat d’investigadors altament citats en els tres últims anys. Aquest llistat només conté 3.000 investigadors de tot el món en tots els àmbits de la ciència.

En l’XI Premi a la Iniciativa Emprenedora Estudiantil, dotat amb sis mil euros i diploma, s’ha premiat Javier Ares Armero, graduat en Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes per l’UJI, per la creació de la companyia Laser Game Evolution Castellón, S.L. L’empresa premiada ofereix possibilitats d’oci alternatiu i saludable a Castelló. Busca integrar diferents activitats d’oci en un únic local, per a xiquets i xiquetes i adults, oferint una activitat lúdica i esportiva, el Laser Game, així com jocs d’Escape Room.

Per últim, en la desena edició del Premi a l’Excel·lència Docent Universitària s’han concedit els premis, dotats amb dos mil euros i diploma, als professors Juan Antonio García Esparza, professor contractat doctor del Departament d’Enginyeria Mecànica i Construcció de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals; Óscar Chiva Bartoll, professor ajudant doctor del Departament d’Educació i Didàctiques Específiques de la Facultat de Ciències Humanes i Socials, i Desirée Mena Tudela, professora ajudant doctora de la unitat predepartamental d’Infermeria de la Facultat de Ciències de la Salut. El premi corresponent al professorat de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques ha quedat desert perquè les persones candidates no complien tots els requisits establerts en les bases de la convocatòria.

El lliurament del premi s’efectuarà el 22 de febrer de 2019 en l’acte acadèmic de l’aniversari de la creació de la Universitat.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions