Climent destaca la importància de la rehabilitació urbana per a reactivar el sector de l’edificació

02/03/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  castello-renovat futur_edificacio_CS15DLL68_in

    Acte d'inauguració de les jornades. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

La Universitat Jaume I ha iniciat les Jornades «Castelló Renova’t», organitzades pel Col·legi Territorial d'Arquitectes de Castelló i la Fundació per a l'Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana (f2e), de la qual són patrons BP, l'Ajuntament de Castelló i l’UJI, amb l’objectiu de formar i conscienciar de la necessitat d'iniciar un procés de rehabilitació dels edificis que conformen el nostre parc immobiliari.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del rector de l’UJI, Vicent Climent; la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig; l’alcalde de Castelló, Alfonso Bataller; el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner i el degà del Col·legi Oficial d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana,  Rafael Durá.

Climent ha destacat que la rehabilitació d’habitatges suposa una oportunitat per a reactivar el sector de l’edificació al mateix temps que es produeix una millora de les edificacions que ja existeixen, ajustada a les noves exigències legals i tècniques. Així mateix, ha apuntat que aquesta regeneració urbana també contribuirà a fer dels habitatges i nuclis urbans uns espais més sostenibles, amb una reducció significativa de les emissions de CO2 i del consum d’energia.

Per la seua part, la consellera ha assenyalat que la política d’habitatge està orientada a la regeneració i la renovació urbana perquè «hi ha una gran part del parc immobiliari que necessita una rehabilitació profunda i és un camp on el nostre país té marge de creixement atès que la regeneració i rehabilitació urbana a la resta d’Europa suposa el 39% de la construcció front al 24% d’Espanya». Així mateix ha fet referència a les diferents deduccions fiscals i ajudes que s’han posat en marxa per a la reforma i regeneració urbana.

En aquesta línia, Moliner ha destacat el caràcter re emergent de la rehabilitació dels habitatges i el seu efecte positiu en el sector ceràmic i ha afirmat que «és moment que les administracions donen un pas endavant per a emprendre una bonificació fiscal universal per a la reforma».

Finalment, Bataller ha afirmat que «la rehabilitació es perfila com una oportunitat d’impuls socioeconòmic amb una clara repercussió en la creació d’ocupació i com una segona oportunitat per a les empreses constructores». A més, ha posat de relleu la necessitat de crear sinèrgies entre el sector ceràmic i el de la rehabilitació.

Més informació

Fotografies

 

Altres notícies:

Castelló Renova´t aborda l'àmbit de la rehabilitació en la segona jornada del programa

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions