Estudiants de l’UJI dissenyen nou robots en 24 hores durant el Grand Prix Robot

16/02/2015 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Grand Prix Robot grand-prix-robot GrandPrixRobot24h

    Els participants van muntar els robots amb peces fabricades amb impressores 3D. | FOTO: ESPAITEC

La competició de robòtica Grand Prix Robot 24 hores, organitzada per les associacions engiOn i Hackerspace Castelló, que es va desenvolupar el passat 6 i 7 de febrer en les instal·lacions del Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec), va concloure amb el disseny de nou robots amb peces fabricades mitjançant impressores 3D i disseny lliure. 

Després de presentar el desafiament que calia superar i realitzar una breu introducció a la plataforma Arduino i al muntatge dels robots, els grups van rebre el material per a iniciar la competició. Les peces dels robots que havien de subjectar alguns dels sensors havien sigut dissenyades i impreses pels membres de l'organització mitjançant diverses impressores 3D. Els models que es van utilitzar van ser Miniskybot 2.0, amb disseny lliure per a la seua rèplica i modificació. 

Els competidors inicialment van haver d'enfrontar-se a un complicat puzle de peces en el qual l'electrònica jugava un paper important, van haver d'investigar el funcionament dels diferents sensors disponibles i cablejar-los tots correctament. Una vegada superada la fase de muntatge del robot, els diferents equips van programar els seus prototips i els van posar a prova en les pistes disponibles. Els algorismes i les estratègies adoptades per cada equip eren clau per a optar a la victòria. 

Després de finalitzar les 24 hores ininterrompudes que tenien de temps, es van disputar dues rondes en una pista final fins llavors secreta. L'equip Xipavi, format per Víctor Lozano, Ximo Catala i Pablo Ovejas, es va imposar sobre la resta. Cal destacar que ells no havien treballat mai amb la plataforma Arduino, per la qual cosa van demostrar un dels principals principis de la competició: l'aprenentatge i el treball en equip.

La jornada del dissabte va comptar amb una gran afluència de públic extern. El grup de robòtica de l’UJI Robotic Intelligence Lab, va oferir una conferència sobre les característiques dels robots i els models comercials més utilitzats, a més d'una demostració amb alguns dels que ells empren actualment: un NAO i un Robonova.

Altres notícies:

Alumnes del col·legi Nuestra Señora de la Consolación visiten Espaitec

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions