El nadador paralímpic Ricardo Ten promou els valors de l'esforç i la superació a l’UJI

08/12/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Ricardo Ten ricardo-ten Noterindasnunca_DLL19

    El nadador paralímpic Ricardo Ten durant la seua xarrada. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

El nadador paralímpic Ricardo Ten va oferir una xarrada el passat 25 de novembre, emmarcada en la iniciativa «No te rindas nunca» de la Fundación ONCE i FSC Inserta i organitzada pel Programa d’Atenció a la Diversitat de la Universitat Jaume I.

Ten va explicar en què consisteix el pla «No Te Rindas Nunca», el qual té com a objectiu facilitar la formació i inserció laboral de joves amb discapacitat. Així mateix, va compartir amb els assistents la seua experiència personal com a esportista a través de la qual va instar a superar-se i fer front als reptes de la vida. «Els valors d’esforç i superació que he adquirit amb l’esport m’han servit per a deseixir-me en la vida quotidiana. En els moments difícils és molt important tindre gent al teu costat que et done suport però els que hem de voler eixir de la situació som nosaltres mateixos» va apuntar.

L’esportista va fer un repàs de la seua experiència en el món laboral en l’àmbit de la comptabilitat i com a monitor de natació. En aquesta línia, va posar de relleu la importància de formar-se i tindre l’oportunitat de fer pràctiques en empreses per a aconseguir un lloc de treball. «Les persones amb discapacitat estem molt implicades quan ens donen una oportunitat perquè ens ha costat molt d’esforç aconseguir-la» va assenyalar. No obstant això, va explicar que va veure una oportunitat en l’esport adaptat perquè el seu talent era la competició. «Tots tenim talent, cal trobar-lo i traure'l» va afirmar.

Per a finalitzar, va aconsellar els assistents que lluiten pels seus somnis i es dediquen a alguna cosa que els agrade de veritat. «Siga quina siga la teua situació no et rendisques mai. La vida ens posa barreres i cal saber afrontar-les perquè moltes vegades darrere d’un fracàs es troba la oportunitat».

Altres notícies:

El Programa d’Atenció a la Diversitat de l’UJI ha format en informàtica a usuaris de AFANIAS

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions