Arriben els primers materials per a la construcció de la casa solar de l'équipe VIA-UJI

03/04/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Material casa solar solar-decathlon materialcasasolarweb

    Amb l'arribada d'aquests primers materials comença la fase de construcció del prototip, que durarà fins a finals de maig. | FOTO: VOX UJI

Els primers materials per a la construcció del prototip de casa solar éBRICKhouse, que construirà l'équipe VIA-UJI, format per alumnes i professors de la Universitat Jaume I i la University College de Horsens (Dinamarca), han arribat a la localitat de Borriana, a la nau industrial de l'empresa Vivania, que s'encarregarà de fer l'esquelet de la casa. Es tracta de materials de l'empresa Isover Saint-Gobain, que subministra aïllament tèrmic sostenible de diversos tipus per a tot l'habitatge. 

Amb l'arribada d'aquests primers materials comença la fase de construcció del prototip, que durarà fins a finals de maig, perquè després es transporte a la Universitat Jaume I i així procedir als primers assajos. Al juny el prototip d'habitatge solar es transportarà fins a Versalles per a exposar-se durant dues setmanes en la pròxima edició del Solar Decathlon Europe 2014, l'esdeveniment més gran d'edificació sostenible del món. 

Équipe VIA-UJI està aconseguint col·laboracions amb empreses locals de Castelló, pioneres i exemplars, com són Vivania, Porcelanosa Grupo, Placo, Isover Saint-Gobain, però també de Dinamarca, com ara Rationel o Nilan, així com de grups de recerca de l’UJI. D'aquesta forma, les empreses també aconsegueixen contactes comercials internacionals molt interessants per a la indústria de les dues zones.

Solar Decathlon és un concurs internacional que persegueix impulsar la recerca i el desenvolupament d'habitatges eficients. Per a fer-ho, estudiants universitaris de tot el món dissenyen i construeixen una casa que funciona exclusivament amb energia solar. La fase final del concurs se celebrarà al juny i contempla la construcció dels habitatges als jardins del palau de Versalles, on els prototips seran sotmesos a 10 proves que determinen quin habitatge es convertirà en el guanyador.

Espectacles del mag Yunke per a la recaptació de fons

L'équipe VIA-UJI ha organitzat dues actuacions del mag Yunke amb l'objectiu de recaptar fons per a construir la casa solar i transportar-la a Versalles el pròxim mes de juny. Yunke, un dels il·lusionistes més importants del país, realitzarà dues sessions de màgia al Paranimf de l’UJI dijous que ve, 10 d'abril, a les 18 i a les 20 hores

Després de protagonitzar espectacles com ara La muerte enamorada, Conjuro, Azar o destino i Suena la magia i la seua participació en programes de televisió nacionals com ara «El homiguero», «Por arte de magia» o «Nada por aquí», el mag de la Vilavella delectarà els participants amb un espectacle d'il·lusions colpidores.  Les entrades per a cada espectacle costen 12 euros i es poden adquirir en la web www.paranimf.uji.es. També es podran adquirir a les taquilles del Paranimf el dia 1 i 8 d'abril, d'11 a 13 i de 16 a 18, i el mateix 10 d'abril dues hores abans de les actuacions.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions