L’UJI destinarà prop de quatre milions d’euros al Pla de Promoció de la Investigació 2014

04/02/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Investigació promocio-investigacio INGRES_20130517_DLL_030-350

    El Pla de Promoció de la Investigació 2014 contempla la posada en marxa de cinc programes que inclouen diverses convocatòries d’ajudes i beques. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

La  Universitat Jaume I dotarà amb prop de quatre milions d’euros el Pla de Promoció de la Investigació 2014 que ha sigut aprovat pel Consell de Govern. La universitat pública de Castelló ha realitzat un gran esforç  per mantenir l’activitat d’investigació científica i desenvolupament tecnològic en un context en què tant el sector públic com el privat estan reduint les inversions, i ha procurat contrarestar aquesta minva de recursos.

El Pla de Promoció de la Investigació 2014 contempla la posada en marxa de cinc programes que inclouen diverses convocatòries d’ajudes i beques. El primer programa és per al foment de projectes d’investigació i considera la convocatòria d’ajudes per a la realització de nous projectes en dues modalitats (grups d’investigació consolidats i grups d’investigació en consolidació, i inscrits en el Registre Oficial de Grups d’Investigació de l’UJI), i la convocatòria d’ajudes per a les propostes del Programa Horitzó 2020 de la Unió Europea.

El segon programa té com a objectiu promoure la mobilitat del personal investigador per a completar, ampliar i actualitzar la formació de personal investigador que no disposa d’un programa específic d’estades en centres d’investigació, així com facilitar la realització de doctorats internacionals.
El tercer programa, de suport a la formació i incorporació de personal investigador, inclou quatre línies de treball: la convocatòria d’ajudes predoctorals per a la formació de personal investigador; la convocatòria de personal investigador doctor per a suport dels grups d’investigació;  la convocatòria UJI-I3 de procediment selectiu per a identificar perfils docents i investigadors i àrees de coneixement amb l’objectiu d’incorporar investigadors a l’UJI, i la convocatòria de procediment selectiu per a identificar perfils docents i investigadors i àrees de coneixement amb l’objectiu d’incorporar personal investigador doctor de suport als grups d’investigació a l’UJI.

El quart programa, de foment de projectes de transferència de resultats de la investigació, inclou dues accions: la convocatòria StartUJI de Valorització de Resultats d’Investigació i la convocatòria de Projectes d’Innovació UJI-Empresa.

En darrer lloc, el cinquè programa, de suport als grups d’investigació d’alt rendiment, pretén reforçar l’activitat d’investigació dels grups de recerca de la Jaume I, amb un alt rendiment segons els criteris establerts pel Pla Plurianual de Finançament per a les universitats públiques valencianes, del govern de la Generalitat Valenciana.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions