Els estudiants de la Jaume I podran certificar el seu nivell d'anglès amb Cambridge English Language Assessment Les proves estan obertes tant als alumnes del centre universitari com als ciutadans de Castelló en general

07/02/2014 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Conveni Cambridge conveni-cambridge ConveniCambridge

    Acte de signatura del conveni. | FOTO: DAMIÁN LLORENS

Cambridge English Language Assessment, departament d'avaluació d'anglès de la Universitat de Cambridge, la Universitat Jaume I i el Centre Examinador de Cambridge English a Castelló han signat un acord pel qual la universitat castellonenca reconeix la validesa dels certificats de Cambridge English per a demostrar el nivell d'anglès dels seus estudiants. La Universitat Jaume I actuarà com a seu per a la realització dels exàmens oficials que permeten obtenir aquests certificats; mentre que Skills Centro de Idiomas, el centre examinador per a la zona de Castelló, serà la institució examinadora i oferirà suport didàctic per a la preparació dels tests. D'aquesta manera, en la seua aposta pel multilingüisme l’UJI, que ja realitzava les proves de certificació de nivell ACLES, diversifica les opcions de certificar el nivell d'anglès en la universitat afegint els exàmens Cambridge English, de reconegut prestigi. 

Els certificats que el departament de la Universitat de Cambridge posa a la disposició de la Universitat Jaume I són el Cambridge English: Key, Preliminary, First, Advanced i Proficiency, amb els quals es cobreixen els principals nivells del Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües: del A2 al C2. Amb aquesta oferta, el centre universitari subratlla el seu compromís amb el futur laboral i acadèmic dels seus alumnes, ja que els certificats de la Universitat de Cambridge es troben entre els més reconeguts per institucions i empreses de tot el món.

L'acord ha sigut signat per Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I; per Robin Gravina, gerent de Desenvolupament de Cambridge English Language Assessment a Espanya, en nom de Roger Johnson, conseller executiu en funcions de Cambridge English Language Assessment; i John Boulton, director de Skills Centro de Idiomas, centre examinador de Cambridge English a Castelló. 

En virtut de l'acord subscrit, s'estableix un marc de col·laboració per a l'assessorament i avaluació de la llengua anglesa dels estudiants de la Universitat Jaume I del qual també podran beneficiar-se els habitants de la ciutat. D'aquesta manera, la Universitat Jaume I es converteix en «Centre Col·laborador Universitari» de Cambridge English Language Assessment, una distinció amb la qual se cerca crear llaços ferms entre el departament de la Universitat de Cambridge i altres institucions universitàries com una forma d'enriquiment mutu. 

El rector de la UJI, Vicent Climent, ha mostrat la seua satisfacció per la signatura d'aquest conveni que «reforça la nostra aposta pel multilingüisme, ja que considere que avui dia, en un món tan global, és una de les eines més necessàries no solament per als estudiants, sinó també per als ciutadans». 

Per la seua banda, Robin Gravina, gerent de Desenvolupament de Cambridge English Language Assessment a Espanya, s'ha mostrat orgullós de poder oferir a alumnes de la Universitat Jaume I de Castelló els seus exàmens. «La possibilitat de certificar el seu nivell d'anglès els obrirà portes en el món laboral amb el qual pròximament s'enfrontaran, així com a la seua plena integració en el marc d'ensenyament superior del pla de Bolonya. En aquest sentit, la col·laboració entre universitats és un pas fonamental en la construcció d'Europa», ha afegit. 

Finalment, John Boulton, director de Skills Centro de Idiomas, centre examinador de Cambridge English a Castelló, ha destacat la importància de dotar d'eines idiomàtiques als universitaris perquè prosperen en la societat actual, cada vegada més globalitzada. «Aqueix és un dels objectius dels certificats de Cambridge English i ens alegrem d'haver-los posat a la disposició dels alumnes de la Universitat Jaume I», ha subratllat.

Aquest conveni ha sigut inspirat per la importància creixent del coneixement de les llengües, en general, i de l'anglès, en particular, en una Europa multicultural i en l'espai universitari creat sota el procés de Bolonya; a més, es valora el prestigi mundial de Cambridge English Language Assessment com a institució certificadora de la llengua anglesa.

Fotografies

Altres convenis:

L’UJI i el Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana cooperaran per a millorar els coneixements de nutrició

SAUJI i Cajamar col·laboren en la celebració de grups de Meeting Talk

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions