Programa Horitzó Europa a la Comunitat Valenciana

01/06/2021 | OPEI
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

En els últims anys la Universitat Jaume I ha vist enfortida la projecció internacional de la seua investigació. En el programa Horitzó 2020 la nostra universitat ha vist incrementada en més d’un 50% la subvenció obtinguda respecte a l’anterior  Programa Marc ja que ha aconseguit ultrapassar el llindar dels 11 milions d’euros en captació de fons.

Recentment la Comissió Europea ha presentat la seua proposta per al pròxim Programa Marc d’Investigació i Innovació (PM) per al període 2021-27 que es denominarà Horitzó Europa. Amb un pressupost de 100.000 milions d'euros per a 2021-2027, Horitzó Europa és el Programa Marc d'Investigació i Innovació més ambiciós fins hui, i pretén mantenir a la Unió Europea (UE) a l'avantguarda de la I+i a escala mundial.

S'espera que el primer Pla Estratègic d'Horitzó Europa (2021-2024) s'adopte al llarg del mes de 2021 i que les primeres convocatòries es llancen al llarg dels mesos d’abril i maig. 

En aquest escenari des del Vicerectorat d’Investigació i Transferència s’ha impulsat l’organització d’una jornada, l’objectiu de la qual és oferir una àmplia visió del futur i pròxim Programa Horitzó Europa (2021-27).

Al llarg de dos matins es presentaran les principals novetats del nou Programa Marc i s’explicaran amb profunditat els tres Pilars que el composen.  L'agenda del primer dia se centrarà en els Pilars de Ciència Excel·lent i Innovació Oberta mentre que la sessió del segon dia es dedicarà al diferents Clústers del Pilar 2 Reptes Globals i Competitivitat Industrial. 

La segona part d’ambdues sessions es dedicarà a la presentació d'idees o propostes per potencials coordinadors de la Comunitat Valenciana que vulguen buscar socis per a futures convocatòries.

La jornada, ha sigut organitzada pel Vicerectorat d’Investigació i Transferència de la Universitat Jaume juntament amb l’lInstitut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT) i el Node de la Xarxa Enterprise Europe Network per a les empreses de la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia (EEN-SEIMED).

Aquesta jornada virtual es va celebrarar els dies 3 i 4 de març través de la plataforma Webex i va comptar amb la participació del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i el Punt Nacional de Contacte d'Infraestructures d'Investigació en Horitzó Europa.

Video sessió 3 de març

Video sesisió 4 de març

Informació proporcionada per: Oficina de Projectes Europeus i Internacionals