La pila d’hidrogen Taller relacionat amb el Grau en Enginyeria Química

19/09/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Descripció:

L'aplicació d'hidrogen i les piles de combustible ja són una realitat per nombroses aplicacions domèstiques i industrials, tot i que tal volta la propulsió de vehícles és una de les que mes s'està desenvolupant. Els vehícles propulsats per hidrogen, no contaminants, són ja una realitat i permetran reduir dràsticament la contaminació de les ciutats ja que emeten vapor d'aigua com únic gas de combustió.

El muntatge que s'exposa a l'alumnat permet fer funcionar una cél·lula reversible d'hidrogen, anomenat també pila de combustible. Un menut panell solar alimenta la pila combustible que dissocia l'aigua destil·lada en hidrogen i oxigen. Amb l'hidrogen fabricat s'alimenta posteriorment el dipòsit d'un cotxe que sera accionat pels alumnes mitjançant un comandament d'infrarrojos.

El taller es complementa amb una altra pila de combustible que utilitza com aliment etanol diluit. En aquest cas, l'electricitat produïda alimenta un menut aerogenerador, l'alumnat comprova l'efecte de la polaritat i la concentració d'etanol sobre el moviment de les aspes. També l'alimenten amb alguna beguda alcohòlica (vodka).

El funcionament del vehícle es pot vore a:

http://www.horizoneducational.com/juniorproducts/h-racer/

 

Objectius:

Conéixer els dispositius que formaran part de l'economia de l'hidrogen, com són les piles combustibles. Comprendre com funcionen estos dispositius i la seua importància al desenvolupament d'energia neta basada en l'hidrogen i altres biocombustibles.

Aprendre com funciona un cotxe d'hidrogen i gestionar un menut cotxe dirigit.

 

Durada:

50 minuts.

 

Nombre d'alumnat:

20-25

 

Recursos necessaris:

Panell solar

Electrolitzador (fàbrica d'hidrogen)

Aigua destil·lada

Cotxe d'hidrogen camb comandament a distància

Pila combustible d'etanol

Etanol diluit

 

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions