La producció artificial del fred ¿Cóm funciona una nevera? Taller relacionat amb el Grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials

19/09/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Descripció:

La producció artificial de fred és fonamental per a la conservació d’aliments peribles (carn, fruites, peix…) així com per poder assolir unes condicions de confort adequades dins la nostra llar.

Produir “fred” consisteix en disminuir la temperatura d’un cos, mitjançant la sostracció del seu calor. La forma en la qual “robem” aquesta energia calorífica i el posterior tractament que li donem ens defineix el mètode de producció de fred. Bàsicament podem produir fred de forma natural o artificial, el problema és que el mètode natural no sempre està disponible i no es pot controlar.

 

Objectius:

A l’activitat es mostren a l’alumnat alguns dels mètodes químics i físics que existeixen per poder produir “fred” de forma artificial. Com a exemple s’expliquen diferents sistemes mitjançant els quals l’alumne pot entendre en primera persona com funciona una nevera, un aire condicionat o les neveres elèctriques portàtils.

 

Durada:

50 minuts

 

Nombre d’alumnes:

20 alumnes

 

Recursos necessaris:

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions