Grup UJI

13/06/2016 | Secretaria General
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Fundació Isonomia

La Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I té com a finalitat promoure la igualtat d'oportunitats entre homes i dones així com d'altres col•lectius social, econòmica, laboral, educativa i culturalment desfavorits o susceptibles de patir discriminació, en tots els àmbits de la vida i contribuir a una societat més justa i més igualitària. El seu treball, a més de la Universitat Jaume I, es centra a la Xarxa Isonomia de municipis per a la igualtat efectiva de dones i homes, integrada per 92 ajuntaments de l'Estat espanyol, a la qual es presta orientació per a la promoció de la igualtat al municipi. Al curs 2015-2016, de les activitats desenvolupades per la Fundació Isonomia a l'àmbit de la Universitat Jaume I, cal destacar el XI Seminari internacional contra la violència de gènere, que va comptar amb la participació de 218 persones (184 dones i 34 homes). En aquest seminari, en el marc dels 25 anys de l’UJI, es va celebrar el acte on la Fundació Isonomia va reconèixer el treball actiu contra la violència de gènere als municipis de la Xarxa Isonomia. En aquest marc va atorgar el XI Premi Isonomia contra la violència de gènere a Marcela Lagarde de los Ríos, activista mexicana.

Fundació General de la Universitat Jaume I, Fundació de la Comunitat Valenciana

En compliment de l’objecte fundacional i dels acords del Patronat i de la Comissió Executiva de la Fundació General de la Universitat Jaume I, les actuacions desenvolupades durant el curs 2015/16 s’han realitzat per les diferents unitats o àrees de gestió de l’entitat: Àrea de Gestió Administrativa i Recursos Humans, Àrea de Comunicació, i Àrea de Gestió d’Activitats. Aquests grups de treball porten a terme, sota la coordinació de Gerència, les tasques de gestió i d’administració pròpies de l’entitat, accions de màrqueting i comunicació, així com la gestió de les actuacions definides en els diferents programes i encàrrecs conferits per la Universitat Jaume I. Les activitats previstes en el pla d’actuació que desenvolupa la Fundació General, a través d’aquests encàrrecs de gestió, són les següents: - Suport a l'avaluació de la qualitat de la docència: planificació i realització de les enquestes per a l’avaluació del professorat i altres activitats relacionades. - Desenvolupament i gestió del programa Escola d’Estiu dels xiquets i xiquetes: activitats d'estiu per a xiquets i xiquetes de 4 a 16 anys. - Col·laboració en la gestió de beques i ajudes a l’estudiantat: beques Banco Santander, beques Fundación Balaguer Gonel Hermanos, i altres ajudes. - Suport a la gestió i promoció d'estudis de postgrau: col·laboració al desenvolupament formatiu i professional dels titulars i titulades universitàries. - Desenvolupament d'accions informatives i de comunicació per a la promoció i difusió de l'activitat universitària: organització de congressos i esdeveniments, difusió i promoció de l'oferta educativa. - Suport a l’avaluació de la qualitat dels serveis de R+D+I: realització de les enquestes de satisfacció a les entitats i empreses que signen convenis d'investigació amb l'UJI. - Suport a la gestió de determinades actuacions del programa Campus Obert: activitats de formació, orientació i culturals de l'extensió universitària.

Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I, SL

A Juny del 2016 el Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I comptava amb 65 empreses i entitats vinculades. El conjunt d’empreses vinculades a Espaitec ha tingut, 108 estudiants en pràctiques. D’aquests, 27 han sigut contractats per les empreses. A més han col·laborat en 25 màsters, 9 cursos, 75 jornades i 24 tallers. S’ha nomenat com a Director Acadèmic al professor David Cabedo Semper. S’ha constituït una Comissió Interna, formada per PDI de la UJI, per a elaborar un nou full de ruta del Parc, per al propers anys. Espaitec, va ser guardonat amb el Premi Ciència 2015 de la XII Edició premis Ràdio Castelló Com a Projectes més destacats s’han desenvolupat dos projectes Europeus ERASMUS+: Projecte M.I.N.D (Màrqueting, Internationalization and Development). i Projecte NetMIB (Network of multidisciplinary ideation and business model generation). S’ha realitzat la 3ª edició del Castelló Global Program (CsGP). Un programa promogut per la Diputació de Castelló i que té com a objectiu seleccionar 9 empreses de la província per a accelerar el seu creixement i augmentar el seu impacte a nivell global. S’ha col·laborat un any mes amb l’iniciativa Climate KIC amb el programa Launchapad i al Accelerator. Espaitec va actuar com a mentor, en la major iniciativa de l’Unió Europea en el àmbit del cambi climàtic, en el programa que dona suport als millors projectes, CleanLaunchPad i a les empreses emergents, al Accelerador en l’ambit de les tecnologies netes i la mitigació de l’impacte mediambiental. S’han reatlizat dos Bootcamps Launchpad Start UJI, desenvolupat junt amb l'Oficina de Cooperació d'Investigació i Desenvolupament Tecnològic de l'UJI (OCIT), comptant amb 12 projectes promoguts per PDI i/o estudiantes de l’UJI.

Informació proporcionada per: Secretaria General