Jornada Multidisciplinària: El Conflicte Palestí-israelià Organitzada pel estudiantat del Màster de la Pau per a la sensibilització del públic i el desànim de la propagació de Fake News

16/11/2023 | cufp
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Dia 17 de novembre 2023
Hora: de 14 a 19 h
Títol: Jornada Multidisciplinària: El Conflicte Palestí-israelià
Lloc: Sala d'actes de l'edifici de l'Escola de Doctorat
Organitza:  Estudiantat del Màster Universitari en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament, en col·laboració amb la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau.

L'estudiantat del Màster Universitari en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament, en col·laboració amb la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau, enfront de la flagrant situació a Israel i Gaza, organitza la Jornada Multidisciplinària: El Conflicte Palestí-israelià, una jornada de conferències per a la sensibilització del públic i el desànim de la propagació de Fake News.

Moltes notícies circulen per mitjans hegemònics i alternatius, digitals i analògics, podem dir amb això que ens trobem davant un torrent d'informació sobre un conflicte quasi sense precedents per la seua rapidesa. Però ¿Ens trobem degudament informats? La jornada se centrarà en compartir informació veraç i contrastada sobre el conflicte a nivell històric i actual. A més de tractar de desgranar els mecanismes de la desinformació en un moment en què periodistes internacionals tenen prohibida l'entrada a Gaza i els locals es prenen com a objectius militars. Finalment, s'exposaran testimoniatges d'activitats sobre el terreny i d'experiències de vida per a tancar amb un panell que fa aterrar la idea del conflicte.

La “Jornada Multidisciplinària: Conflicte Palestí-Israelià”, comptaran amb reconeguts ponents de diferents entitats i persones que han viscut a Gaza: Alejandro Pozo (Doctor en pau i conflictes i investigador del Centre Delàs), Joan Cabasés Vega (Periodista en Jerusalem), Santiago Robles (Politòleg i ex-coordinador d'anàlisi de dades de l'Observatori de Terrorisme de l'O. del Nord Sant Tomàs d'Aquino de Tucumán), Javier Toca (Comunicador i Màster en Pau, Conflictes i Desenvolupament) i Modammed Nidal (Palestí i antic resident de Gaza).

Es podrà participar presencialment o de manera online. Es requereix la inscripció a través del forms present en el següent enllaç: https://linktr.ee/confpalestinaisrael. Allí mateix, està disponible el link del Meet per a l'assistència online.

S'emetran certificats de participació a aquelles persones que assistisquen a totes les sessions.

¡Esperem comptar amb la vostra participació activa!

 

 

PROGRAMA:

14.00 - 14.30: Obertura

14.30 - 15.45: Taula Redona: Política, situació actual, història del conflicte i anàlisi sobre Hamas i Hezbollah

16.15 - 17.00: Experiència sobre el terreny per Joan Cabases Vega

17.00 - 17.45: Fake News i comunicació sobre el conflicte per Javier Toca Lahuerta

18.15 - 19.00: Experiència personal a Gaza - Mohammed Nidal / Tancament de la jornada

 

Informació proporcionada per: Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau