IV Festival de Famílies Orgulloses

12/06/2018 | USE
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El IV Festival de Famílies Orgulloses tindrà lloc en la Pinada del Grau de Castelló des de les 10:00h fins a les 22:00h.

Hi ha tants tipus de famílies com a famílies existeixen i l'única cosa que tenen en comú és l'afecte, l'amor i la solidaritat que existeix dins d'aqueixa família. La pluralitat de la nostra societat s'expressa de forma clara en la diversitat familiar. La finalitat d'aquest acte és mostrar a la societat aquesta pluralitat i que els diferents tipus de famílies es coneguen i facen llaços d'unió. Cal reforçar la idea que no hi ha un sol model de família.

Considerem com a Famílies Orgulloses a aquelles famílies que per la seua estructura els seus membres estiguen especialment situació de vulnerabilitat o en risc d'exclusió social i aquelles famílies que tenen a algun membre en especial situació de vulnerabilitat o en risc d'exclusió social. Són les famílies de mares i pares lesbianes, gais, trans, bisexuales o intersexuales, famílies monoparentals, famílies monomarentales, famílies on algun dels seus membres siga lesbiana, gai, bisexual, trans o intersexual, la famílies que tenen algun membre amb una diversitat sensorial, intel·lectual i/o física, famílies multiétnicas, famílies nombroses, famílies reconstruïdes, famílies on algun membre patisca una malaltia i les famílies tradicionals.

Les famílies Orgulloses són motor de canvi perquè estan al capdavant de la societat. La seua lluita és diària, la seua energia infinita i la seua dignitat exemplar. Transmeten a la societat valors, com l'acceptació de la diversitat i la solidaritat entre les famílies, amb el simple fet de visibilizar-se i amb aquest esperit organitzem des de la solidaritat  i l'altruisme aquest festival.

Les anteriors edicions s'han denominat Trobades de Famílies Orgulloses i han tingut cabuda dins de la celebració de l'Orgull LGTBI a Castelló, però a causa de la popularitat i la gran afluència de gent que hem tingut hem considerat que tenen suficient impacte per a denominar-ho festival i tinga suficient personalitat per a ser un esdeveniment independent de l'Orgull LGTBI. És per açò que en el 2018 l'esdeveniment es denominarà “IV Festival de les Famílies Orgulloses”, i serà el diumenge 10 de juny en la Pineda del Grau de Castelló.

El festival consisteix en:

  • Actuacions musicals, conferències, xarrades, tallers, teatre, màgia, activitats esportives, actuacions folklòriques, etc.
  • Fira d'entitats.
  • Fira d'empreses LGTBI-friendly
  • Fira Gastronòmica
Informació proporcionada per: Unitat de Suport Educatiu