Memòria Escola Estiu Xiquets i Xiquetes de l'UJI 2018

06/11/2018 | Secretaria General
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Objecte

L'any 2018 la Universitat Jaume I celebra la vint-i-unena edició de l'Escola d'Estiu dels Xiquets i Xiquetes, activitat que depèn del Vicerectorat d'Economia i PAS, coordina el Servei d'Esports i gestiona i desenvolupa la Fundació General de la Universitat Jaume I, a través del corresponent encàrrec de gestió que li ha conferit la Universitat Jaume I, per a la gestió dels diferents aspectes que componen aquesta activitat.

Aquest és un projecte lúdic i formatiu dirigit als fills i filles del PDI, PAS i estudiantat de la Universitat Jaume I i està obert també a la resta de la societat castellonenca, amb la finalitat de proporcionar una oferta de qualitat formativa, supervisat i desenvolupat dins del marc universitari. El projecte té l'objectiu final de potenciar una societat tolerant, solidària, oberta a diferents cultures, amb hàbits esportius i de respecte per la naturalesa.

Metodologia

El mètode que s'ha utilitzat afavoreix que els xiquets i xiquetes desenvolupen els objectius plantejats, d'una manera lúdica i agradable, fent-los partícips actius de totes les activitats que es duen a terme en els dos torns quinzenals de l'Escola d'Estiu.

L'objectiu metodològic s'ha centrat a potenciar aquells mètodes d'ensenyament que permeten aconseguir que els xiquets i xiquetes aprenguen jugant i a tractar que els seus aprenentatges siguen significatius i afavorisquen el desenvolupament en tots els àmbits personals: social, afectiu, actitudinal i motor.

Nombre de registres

En aquesta edició, el nombre total de participants entre les dues quinzenes ha sigut de 612, repartits en grups per any de naixement, com segueix:

 

Grups A (2014/13):                   88 places

Grups B (2012/11):                   130 places

Grups C (2010/09):                   143 places

Grups D (2008/07/06):              151 places

Grups I (2005/04/03/02):        100 places

 

Activitats

S'ha dissenyat un pla d'activitats generals en l'evolució de la setmana i un altre conjunt d'activitats específiques dirigides pels monitors i monitores seleccionats a aquest efecte: tallers de plàstica, música, informàtica, educació física, audiovisual i robòtica.

Totes han sigut adaptades al nivell i edat dels xiquets i xiquetes, tenint en compte que el grup de 4 a 12 anys va realitzar activitats com per exemple: taller de plàstica, taller d'informàtica, taller de música, taller d'educació física, jocs preesportius, iniciació esportiva, natació, tennis, pàdel, lectures, conta-contes, pel·lícules, marxes, danses/balls col·lectius, etc. Enguany s'ha continuat introduint l'anglès en el taller d'informàtica per als xiquets i xiquetes del grup A de 4 a 5 anys, del grup B de 6 a 7 anys, del grup C de 8 a 9 anys, del grup D de 10 a 12 anys. Els del grup de 13 a 16 anys han gaudit de tallers d'audiovisuals, robòtica, piragüisme, vela, excursions, activitats esportives, acampada i platja.

Informació proporcionada per: Secretaria General