Escola d’Estiu dels Xiquets i Xiquetes

20/07/2017 | Secretaria General
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Objecte

El 2017 la Universitat Jaume I celebra la vintena edició de l’Escola d’Estiu dels Xiquets i Xiquetes, activitat que depèn del Vicerectorat d’Economia i PAS, coordina el Servei d’Esports, i gestiona i desenvolupa la Fundació General de la Universitat Jaume I, a través del corresponent encàrrec de gestió que li ha conferit la Universitat Jaume I, per a la gestió dels diferents aspectes que configuren l’esmentada activitat.

Aquest és un projecte lúdic i formatiu adreçat als fills i filles del PDI, PAS, i estudiantat de la Universitat Jaume I, i obert també a la resta de la societat castellonenca, per tal de donar una oferta de qualitat formativa, supervisada i desenvolupada dins del marc universitari. El projecte té l’objectiu final de potenciar una societat tolerant, solidària, oberta a diferents cultures, amb hàbits esportius i de respecte a la naturalesa.

 

Metodologia

El mètode que s’ha utilitzat afavoreix que els xiquets i les xiquetes desenvolupen els objectius plantejats, d’una manera lúdica i agradable, i fer-los partícips actius de totes les activitats que es realitzen en el transcurs dels dos torns quinzenals de l’Escola d’Estiu.

L’objectiu metodològic s’ha centrat en potenciar aquells mètodes d’ensenyament que permeten aconseguir que els xiquets i xiquetes aprenguen jugant, i en tractar que els seus aprenentatges foren significatius i afavoriren el desenvolupament en tots els àmbits personals: social, afectiu, actitudinal i motor.

 

Nombre d’inscripcions

En aquesta edició, el nombre total de participants entre les dues quinzenes ha sigut de 588, repartits en grups per any de naixement, de la manera següent:

Grups A (anys 2011/10):  88 places

Grups B (anys 2009/08): 127 places

Grups C (anys 2007/06): 139 places

Grups D (anys 2005/04/03): 134 places

Grups E (anys 2002/01/00/99): 100 places

 

Activitats

S’ha dissenyat un pla d’activitats generals en l’evolució de la setmana i un altre conjunt d’activitats específiques dirigides pels monitors i monitores seleccionats a l’efecte: tallers de plàstica, música, informàtica, educació física, audiovisuals i robòtica.

Totes han estat adaptades al nivell i edat dels xiquets i xiquetes, tenint en compte que el grup de 4 a 12 anys va realitzar activitats com ara: taller de plàstica, taller d'informàtica, taller de música, taller d'educació física, jocs preesportius, iniciació esportiva, natació, tennis, pàdel, lectures, contacontes, pel·lícules, marxes, danses/balls col·lectius, etc. Aquest any s'ha continuat introduint l'anglès en el taller d’informàtica per als xiquets i xiquetes del grup A de 4 a 5 anys, del grup B de 6 a 7 anys, del grup C de 8 a 9 anys, del grup D de 10 a 12 anys .  Els del grup de 13 a 16 anys han gaudit de tallers d'audiovisuals, robòtica, piragüisme, vela, excursions, activitats esportives, acampada i platja.

Informació proporcionada per: Secretaria General